Gerecht in Duitsland opent vooronderzoek naar radicaal-rechts Europees Parlementslid Maximilian Krah van AfD

Het Duitse gerecht heeft een vooronderzoek geopend naar de Europese lijsttrekker van de radicaal-rechtse partij AfD, het huidige Europarlementslid Maximilian Krah. De zaak draait rond mogelijk verdachte betalingen uit Rusland en China. 

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter Peter Carrewyn (KSK Snaaskerke): “Zure degradatie”

Na vijf jaar moet KSK Snaaskerke, dat in de reguliere competitie 37 punten verzamelde en toch plaats veertien niet kon vermijden, terug naar derde. Vorige vrijdag werd de barragewedstrijd bij Zonnebeke met 2-0 verloren. Meestal heeft een club, in een competitie met zestien clubs, genoeg aan 35 punten om de degradatieplaatsen te ontlopen. In tweede provinciale A waren De Haan

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Anderhalf jaar na zware gasexplosie krijgt inclusieve lunchbar award van Gault&Millau: “Een grote erkenning voor onze mensen”

Ruim anderhalf jaar geleden werd de inclusieve horecazaak Lucien & Lizette getroffen door een zware gasexplosie. Het personeel en hun bijzondere medewerkers krabbelden stap voor stap terug recht met de opening van de zaak op een nieuwe locatie. Nu kregen ze de Social/human-award van Gault&Millau.
The post Anderhalf jaar na zware gasexplosie krijgt inclusieve lunchbar award van Gault&Millau: “Een

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem

Vandaag, maandag 13 mei, opent de nieuwste vestiging van bakkerij Lorenzo in de Kortrijksestraat 210 in Izegem. Om dat te vieren worden er openingsacties gehouden. Zo wil Lorenzo de Izegemnaren laten proeven van zijn ruim assortiment.
The post Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »