Valentin Paret-Peintre zegeviert bergop in Giro, na vrijgeleide van Pogacar en co.

 

Valentin Paret-Peintre (Decathlon AG2R) heeft in rit tien van de Giro zijn eerste profzege behaald. De jonge Fransman was bergop de beste van een groep vluchters en kwam solo aan, voor zijn landgenoot Romain Bardet. Bij de favorieten verloor Cian Uijtdebroeks een tiental seconden.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE F1. 1-2 voor McLaren met Norris op pole position op Hungaroring, Verstappen wordt derde en ziet Perez crashen in Q1

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen start morgen vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor de race morgen om 15u.

Lees meer »

IN KAART 4 op de 10 toeristen komt uit het buitenland: hoe populair is jouw gemeente bij internationale gasten?

Zelf trekken we in de zomer niet alleen naar de eigen kust, maar ook graag naar het buitenland. Buitenlanders brengen op hun beurt graag een bezoekje aan onze provincie. Vier op de tien toeristen die vorig jaar in West-Vlaanderen logeerden, reisden vanuit een ander land naar onze streek. “Belgen hebben hun eigen land herontdekt”, aldus Westtoer.
The post IN

Lees meer »

Julie Puype neemt deel aan Miss België:“Wil jongeren altijd helpen”

Het kroontje van Miss België, een droom voor veel meisjes, ook voor de Hertsbergse Julie Puype (17). Ze droomt in de eerste plaats van de titel ‘Miss West-Vlaanderen’. Ze zal samen met 20 andere meisjes uit de provincie strijden voor die titel. De overwinning zou haar een ticket geven om deel te nemen aan de nationale Miss België-verkiezing.
The

Lees meer »

Waarom Nafi Thiam nóg beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idoot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Tijd voor het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer

Het EK was de amuse gueule en de Tour de France het gesmaakte voorgerecht. Maar vanaf vandaag krijgen we drie weken lang het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer geserveerd. Straks starten in Parijs eindelijk de 33ste Olympische Spelen. En met maar liefst 25 West-Vlamingen in de Belgische delegatie zal er ook een stevig mondje
The post Tijd voor

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »