Patrick Dewael (Open VLD) neemt afscheid van nationale politiek

Op 8 mei neemt Patrick Dewael afscheid van de nationale politiek na bijna 39 jaar onafgebroken dienst in het parlement. Dat schrijft het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. Hij zal op 9 juni wel nog de federale lijst duwen. 

Meer krantenkoppen in België

“Noodkreet beantwoord”: zwemmen weer mogelijk in De Kindervriend

De Kindervriend in Rollegem slaakte vorig jaar een noodkreet. Hun therapeutisch zwembad was kapot, herstel kostte handenvol geld. Een jaar later is er na tal van acties opnieuw mogelijkheid tot zwemmen. “We zijn dankbaar en trots”, klinkt het.
The post “Noodkreet beantwoord”: zwemmen weer mogelijk in De Kindervriend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”

Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies?

Lees meer »

Taiwan wil eigen Starlink-netwerk om weerbaarder te zijn bij Chinese invasie

Een gloednieuw, volledig eigen satellietennetwerk moet Taiwan online houden, ook in tijden van crisis. Op dit moment zijn 15 onderzeese internetkabels de enige verbinding tussen het eiland en de rest van de wereld, maar dit systeem is zeer kwetsbaar. Het plan is gebaseerd op de werking van Starlink, het satellietennetwerk van Space X, hetzij wel op veel kleinere schaal.

Lees meer »

Er komt geen einde aan prijsstijgingen in rusthuizen: factuur kan straks nog sneller stijgen

De Vlaamse regering beslist straks dat rusthuizen hun prijs kunnen optrekken elke keer dat de pensioenen stijgen. Momenteel mag de dagprijs maar één keer per jaar verhoogd worden. Welke impact heeft dit, nu de gemiddelde wzc-factuur al opgelopen is tot 2.182 euro per maand? Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk geeft toelichting bij de nieuwe indexeringsregel. “Dit moet prijsschokken

Lees meer »

Ingrijpende werken op Antwerpse R2 starten vrijdagavond

In het Antwerpse havengebied starten vrijdagavond om 20 uur de aangekondigde ingrijpende herstellingswerken aan de R2. Er zal tien weekends lang worden gewerkt in mei, juni en juli. De snelweg wordt volledig onderbroken waar er wordt gewerkt, en het verkeer op of naar de R2 wordt lokaal omgeleid.

Lees meer »