Geveltuin van Peter moet na 20 jaar weg: “Nu wordt hier plots een punt van gemaakt? We moeten toch vergroenen?”

Het moet de meest fleurige gevel van Antwerpen-Noord zijn, die van Peter Felix in de Wetstraat. Maar na twintig jaar heeft hij van de stad het bericht gekregen dat hij zijn geveltuintje moet verwijderen, met een GAS-boete van 150 euro erbovenop.

 

Meer krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. “Hij is meerdere keren lastiggevallen door die cameravrouw”: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerdere deze week was er al een incident, zo blijkt nu uit deze reconstructie.

Lees meer »

Minstens 30 huurwoningen Streuvelswijk moeten tegen de vlakte: bewoners in shock

Er heerst grote ongerustheid in de Streuvelswijk in Vlamertinge nu de sociale woonmaatschappij Ons Onderdak liet weten dat er huurhuizen tegen de vlakte moeten. Dat gebeurt omdat tegen 2050 alle woningen ‘klimaatneutraal’ moeten zijn. Bij de getroffen bewoners kwam het nieuws binnen als een bom. “Ik begrijp dat er renovaties moeten gebeuren, maar moet dit nu echt op zo’n drastische

Lees meer »

Acht jaar cel voor uitgeweken Ieperling B.D. voor verkrachting minderjarigen, bezorgde ook beelden kindermisbruik aan Sven Pichal

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig productieassistent B.D. (36) uit Ieper veroordeeld tot acht jaar cel voor beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werden opgepakt. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
The post Acht jaar cel voor uitgeweken

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Koen Naert en Barbara de Brouwer winnen Dwars door Brugge

Zondag had in Brugge de 43ste editie van Dwars door Brugge plaats. Een recordeditie want 6.300 lopers gingen een borstnummer afhalen om op de verschillende afstanden van start te gaan, of ruim 1.800 deelnemers meer dan in 2023. Op het langste parcours, de 15 kilometer, liepen Koen Naert uit Oostkamp en Barbara de Brouwer het snelst. Voor de Brugse atlete

Lees meer »

Na zomerse temperaturen, komt onweer

Na een zonnig weekend volgt een eerder wisselvallige week. Zondagnamiddag blijft het nog wel vrij zonnig met in eerste instantie hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich echter stapelwolken die aan het einde van de namiddag kunnen uitgroeien tot (onweers)buien, vooral langs de Franse grens.

Lees meer »

“Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld

Lees meer »

Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job ter wereld”

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert (75) is woensdagavond omstreeks 21 uur overleden. Tien jaar streed hij met veel positivisme en humor tegen kanker. Moenaert was achttien jaar lang – van begin 1985 tot eind 2012 – burgemeester: “Burgemeester van Brugge zijn is de mooiste job ter wereld.”
The post Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Technofestival Extrema Outdoor trekt festivalzomer op gang: “Referentie voor het genre met oog voor nieuw talent”

Met 3 dagen Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren breekt het nieuwe festivalseizoen vanaf dit weekend aan. Het festival voor technomuziek bestaat sinds 2011 en ontvangt intussen 28.000 bezoekers per dag. Extrema is geen tweede Tomorrowland, maar het festival heeft dankzij een duidelijke visie en een trouw publiek een speciale status binnen de elektronische muziek opgebouwd.

Lees meer »