Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”

Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies? HLN Wetenschapsanalist Martijn Peters licht toe. 

Meer krantenkoppen in België

Barouche introduceert culinaire pita in Kortrijk

De toplocatie op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat, waar voorheen The Body Shop zat, wordt in het najaar ingenomen door het fast casual pita restaurant Barouche. Na Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel openen Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hun zesde vestiging in Kortrijk. “We combineren de efficiëntie van een fastfoodketen met een aangename inrichting en zitgelegenheden.”<br

Lees meer »

Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.
The post Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »

Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5 hectare aan nieuwe KMO’s in Roeselare

De eerste steen werd gelegd van een nieuwe bedrijventerrein van bijna twintigduizend vierkante meter in de Nelekouter, een zijstraat van de Brugsesteenweg. Op het bedrijvenpark Bazuin zal er plaats zijn voor 69 KMO-units. “Dit project is een toonbeeld van hoe industrie en omgeving kunnen samen gaan”, klinkt het bij ontwikkelaar Hexagon.
The post Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5

Lees meer »

Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel”

In de Tramstraat 49 heeft Florence Verplancke (27) zaterdag de deuren geopend van haar eigen zaak: babywellness Fleau. “Het babybadje is heel goed voor de ontwikkeling van de spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux”, geeft Florence aan.
The post Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »