Björn Beauprez met goede vorm richting BK en Q-school: “Vorm van de dag is cruciaal”

Vanaf 8 januari strijden darters voor de felbegeerde PDC-tourkaart. Ook heel wat streekgenoten nemen deel in het Duitse Kalkar. Björn Beauprez (36) uit Houthulst is een van hen.

Björn Beauprez is in het dagelijks leven zelfstandig ijzerhandelaar. Hij runt samen met zijn broer het bedrijf Famibeau. In zijn vrije tijd is Björn gepassioneerd darter. “Ik kom uit het voetbalmilieu, zo was ik zelfs even prof bij KSV Roeselare”, zegt Björn.

In tuinhuis opa

“Na mijn carrière zocht ik een andere hobby en zo nam ik de draad van het darten weer op. Sinds corona ben ik er fervent mee bezig. Ook op jonge leeftijd deed ik dit al, maar dat verdween naar de achtergrond door mijn voetbalcarrière. De dartsmicrobe stroomt door het bloed, want ook mijn opa, vader, nonkels en neven gooien met de pijlen. Toen ik jong was, gooide ik vaak met mijn opa Willy Beauprez in zijn tuinhuis. Nu ben ik aangesloten bij het Rooneplezier in Woumen. Ik train er vaak met mijn vrienden Henk Deschrevel, Davy Cornette, Pascal Praet en Nico Verhelst. Verder trainen we ook bij elkaar thuis. Ook Henk doet mee aan de Q School en samen werken we aan het mentale aspect.”

Björn gooit met Barcelona-pijlen van 24 gram. Hij zal straks voor de tweede keer aantreden in de Q-School. “Vorig jaar had ik het niveau – dat heel hoog ligt – wat onderschat. Dit jaar ben ik er klaar voor, ik sta veel verder. De laatste maanden zit het gevoel goed en ik begon ook tornooien te winnen. De laatste maand won ik vier tornooien en groeide ik naar mijn beste vorm. Dat smaakt naar meer. Voor een tourkaart heb je een standvastig gemiddelde van 90 nodig. Zover zijn we nog niet, maar ik zal alles geven.”

Verrassen op BK

Voor de Q-School is er nog een andere belangrijke afspraak. “Komend weekend doe ik nog mee aan het BK in Gent. Ook Davy, Nico en Pascal zijn ingeschreven. De vorm van de dag wordt cruciaal, misschien kan ik wel verrassen en doorstoten tot de laatste 16. Op zondag rijden we richting het Duitse Kalkar. Na de Q-School zou ik graag de Challenge Tour meepikken en misschien zou ik ook ervaring willen opdoen bij de WDF”, aldus Björn, die graag zijn entourage wil bedanken. “Mijn vriendin Cynthia Demaet heeft een aandeel in de goede vorm. Zonder haar steun zou dat niet mogelijk zijn. Ook sponsors Ronny Vinckier en Benny Mahieu zijn belangrijk voor mij.”

The post Björn Beauprez met goede vorm richting BK en Q-school: “Vorm van de dag is cruciaal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins geopend

In het historische pand Kerkstraat 8-10 opende Ewoud Timmermans (42), daarin gesteund door echtgenoot Tim Van Peteghem (40), de deuren van interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins. “Er zijn zowel meubelen als kleine geschenkjes en bloemen te koop”, zegt Ewoud.
The post Interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

“Tot nu was de leeftijd van Biden een probleem, met de komst van Harris is Trump de hoogbejaarde”

De beslissing van Joe Biden om uit de race naar het Witte Huis te stappen, heeft zijn effect niet gemist. Door de handdoek in de ring te gooien verplaatste de media-aandacht zich meteen naar de Democratische partij en naar Kamala Harris, zijn gedoodverfde opvolger. Meteen werd er gespeculeerd over tegenkandidaten en over een mogelijke running mate. Nu al heeft iedereen

Lees meer »

In deze ‘automatengemeente’ haal je zowat alles uit de muur, van pralines over bloemen tot… zeepieren: “Eigenlijk hoop ik dat dit niet de toekomst is”

Bloemen, gebraden kippen maar ook pralines of bier: in ‘automatengemeente’ Kapellen haal je het allemaal uit de muur. Zelfs de hengelsportliefhebber haalt er na sluitingsuur zijn maden en zeepieren gewoon uit de automaat. Asociaal? “Nee hoor, als ik iemand aan die automaat zie staan, kom ik altijd even naar buiten.”

Lees meer »

Politie op zoek naar man die vrouw probeerde te verkrachten in Oostende: “Ze kreeg slagen en werd meegesleurd in slaapkamer”

Op zondag 23 juni tussen 4 en 5 uur ‘s ochtends trachtte een onbekende man een jonge vrouw te verkrachten in Oostende. De politie is nu op zoek naar alle mogelijke info rond deze feiten.
The post Politie op zoek naar man die vrouw probeerde te verkrachten in Oostende: “Ze kreeg slagen en werd meegesleurd in slaapkamer” appeared first

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Crisisoverleg, familiemoment en 3 telefoontjes: dit ging vooraf aan de aankondiging van Joe Biden om uit presidentsrace te stappen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het definitieve besluit om de race te verlaten, genomen in slechts 48 uur tijd. Dat zeggen zijn campagnemedewerkers. Wekenlang vocht Biden voor zijn politieke overleven, maar uiteindelijk werd de druk van zijn Democratische achterban, donoren en de Republikeinse Partij te groot. Waarom heeft Biden die beslissing zo plots genomen? Wat is er het afgelopen

Lees meer »

Verkoop Veritas vlot niet

15:30 De verkoop van de Belgische naai- en modeketen Veritas verloopt moeilijk. Vergevorderde gesprekken met een overnemer ketsten af. Mogelijk komt het straks toch nog tot een deal.

Lees meer »

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Linkse blok bereikt dan toch een akkoord over een kandidaat-premier

3 weken na de parlementsverkiezingen is het linkse blok Nouveau Front Populaire het eens geraakt over een kandidaat-premier. Links schuift Lucie Castets naar voren als enige kandidaat. Als winnaar van de verkiezingen mag het Nouveau Front Populaire een opvolger voorstellen voor ontslagnemend premier Gabriel Attal, maar de kandidatuur van Castets moet wel nog door president Emmanuel Macron worden bekrachtigd.

Lees meer »