Cocktails drinken op de maan: deze Vlaming ontwerpt de eerste maanbasis (mét bar)

Een Vlaming, architect Xavier De Kestelier (48), heeft de eerste maanbasis ontworpen. Hij deed dat in opdracht van de Europese ruimteorganisatie ESA. Als architect wil hij vooral één ding weten: hoe is het om op de maan te wonen. Hoe zijn ‘maanhuis’ eruitziet? Dat vertelt hij zelf. 

Meer krantenkoppen in België

“Dit had fataal kunnen aflopen”: jonge renster ontsnapt aan drama nadat onoplettende ploegleider haar ten val brengt met volgwagen

De Franse jeugdrenster Amandine Muller (17) is zondag aan een drama ontsnapt tijdens het Frans kampioenschap voor vrouwen junioren. Ze reed samen met latere winnares Célia Gery aan de leiding in de wedstrijd, toen ze plots werd aangereden door de volgwagen van Gery’s ploegleider. “We zijn zo dankbaar dat ze niet naar de rechtse kant is gevallen”, zei Adam Hansen,

Lees meer »

Liveblog – Klacht ingediend tegen Joost Klein voor “bedreigingen”, onduidelijk of hij vanavond kan optreden

Vanavond is er de finale van het Songfestival in Malmö, in Zweden. Het muzikale luik dreigt echter overschaduwd te worden door een incident waarbij de Nederlandse kandidaat Joost Klein betrokken is. De Zweedse politie zegt dat ze "een man ondervraagd heeft" voor "onwettelijke bedreigingen" aan "een medewerker van het Songfestival". Het is niet duidelijk of Klein vanavond zal optreden. Alle

Lees meer »

Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen maar geen gehoor van de verzekering”

Het huis van Carole Himpens en haar man Roeland de Grande werd op 5 februari onbewoonbaar verklaard na een brand. Nog altijd wachten ze op groen licht van de verzekering voor de heropbouw, dit terwijl de bouwvakantie nadert. “Een stand van zaken? Daar hebben we het raden naar.”
The post Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen

Lees meer »

Soedanese rebellen voeren etnische zuivering uit in West-Darfoer, zegt Human Rights Watch in nieuw rapport

In de Soedanese deelstaat West-Darfoer maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering, zo stelt Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. De mensenrechtenorganisatie roept de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie op om onmiddellijk een wapenembargo tegen heel Soedan in te stellen, de geweldplegers te vervolgen en een missie te lanceren om burgers te

Lees meer »

De 537 West-Vlamingen die jouw stem willen: Wie zijn ze? Wat doen ze?

Voor 537 West-Vlamingen staat zondag 9 juni met stip aangeduid in de agenda. Zij hopen op een rood bolletje naast hun naam, als we binnen exact een maand gaan stemmen voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Maar wie zijn die mensen nu eigenlijk? En van waar komen ze? Wij zochten het uit.
The post De 537 West-Vlamingen die

Lees meer »

Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.
The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Protest aan RTBF en VRT tegen uitzending Songfestival: “Medeplichtig aan genocide”

Een zeventigtal actievoerders, aldus de organisatie, heeft gelijktijdig met de betoging in het Zweedse Malmö betoogd aan de hoofdingang van RTBF en VRT, die vanavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitzenden. De actie hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Sommige actievoerders wezen zelfs op een vermeende “medeplichtigheid aan genocide”

Lees meer »