Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.

Dat Wevelgem stevig inzet op het thema gezondheid, is niet meteen een geheim. De gemeente heeft ondertussen 5 verschillende initiatieven lopen, waarbij verschillende thema’s worden aangesproken. In het kapsalon Coup de Foudre, dat haren knipt langs de Gullegemstraat, werd werk gemaakt van ‘Geef om haar’. “Het gaat om een initiatief dat uitgaat van Think Pink, dat zich inzet voor borstkankerpatiënten. Natuurlijk twijfelden we niet om daar met de gemeente onze schouders onder te zetten.”

Schepen Geert Breughe (CD&V) nam dan zelf wel geen plaats in de kappersstoel, trots op de deelname van verschillende mensen was hij wel. “Vanuit de gemeente moedigen we mensen aan om 30 centimeter van hun haren te laten afsnijden, zodat die aan Think Pink kunnen worden geschonken. De lokken kunnen dienen om pruiken te maken, zodat borstkankerpatiënten vooruit kunnen worden geholpen. Het volgen van chemo is een erg ingrijpende behandeling, met haaruitval als gevolg. Voor veel patiënten verdwijnt hun menselijkheid op die manier. Met de juiste pruik, krijgen ze die fierheid terug. De gemeente zelf heeft speciale enveloppen ter beschikking, waarin de lokken kunnen worden gestoken. Op die manier worden ze op een correcte manier naar de organisatie verzonden.”

Voor Sanne Loncke (37), één van de gezichten van de actie, was het alvast geen eerste deelname meer. “Mijn haar groeit snel dus het is zo erg niet”, lachte ze. “Ondertussen heb ik al meer dan 2,5 jaar kunnen sparen, nadat ik al lokken liet afsnijden voor Think Pink.” Samen met Samme nam ook de 10-jarige Nomi Leplae plaats in de kappersstoel. Het was even schrikken toen ze het resultaat zag, en er kwam zelfs een traantje bij kijken. “Ze schrok ervan dat het zo kort was”, klonk het bij de troostende mama. “Maar ze stond erop toch deel te nemen aan de actie.”

Wie meer informatie wil over de lokale campagne ‘geef om haar’, kan hiervoor terecht bij de dienst gezondheid via [email protected].

The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twaalfjarigen ontvangen vormsel in Sint-Michielkerk

Onder een stralende zon kwamen de leerlingen uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool De Tandem op zaterdag 11 mei naar de Sint-Michielkerk om er hun vormsel te krijgen. De feestelingen waren Niene Ackaert, Kobe Bogaert, Ruben Boussery, Maité Demonie, Noor Deveen, Isis Dewulf, Daniel Gherghe, Yoran Leempoels, Lyo Missinne, Axelle Monbaliu, Louis Rommelaere,
The post Twaalfjarigen ontvangen

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

Open oorlog bij Nationale Loterij blijft duren: ook derde verzoeningspoging levert niets op

Ook een derde bemiddelingspoging tussen Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, en de vakbonden heeft niets opgeleverd. Eind april stuurden zij een officiële klachtenbrief over hun topman naar de raad van bestuur omdat hij “soms dronken op kantoor zit”, “rookt op de werkvloer” en “werknemers uitscheldt”. “Haek heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn gedrag”, klinkt het.

Lees meer »

Klaar met Mandela

Dertig jaar democratie heeft de Zuid-Afrikanen meer ontgoocheling dan wat anders gebracht. De komende verkiezingen dreigen een afstraffing te worden voor het ANC van wijlen Nelson Mandela.

Lees meer »

Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Pete Carpenter

06:01 Pieter Timmermans, de VBO-CEO, slaapt niet meer. ‘Hij heeft nochtans veel geslapen’, hebben wij een bevriend entrepreneur ooit horen zuchten, maar nu dus niet meer. VBO-CEO betekent: gedelegeerd bestu…

Lees meer »

Andenne in shock nadat lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “17-jarige daagde z’n vrienden uit”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

LIVE GAZA. Huis van Afgevaardigden in VS steunt voorstel voor wapenleveringen aan Israël – Spanje weigert toegang te verlenen aan schip met wapens voor Israël

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken alfabet bij potvissen: “Niet enkel mensen beschikken over complex communicatiesysteem”

Is de mens in staat om te communiceren met dieren door artificiële intelligentie? Wetenschappers beweren dat dat in de toekomst misschien wel mogelijk is. Meer nog: een team van onderzoekers heeft met behulp van AI de geluiden van potvissen kunnen ontcijferen. Hun complexe communicatie zou zelfs vergelijkbaar zijn met menselijke communicatie. “Dat trekt het idee in twijfel dat enkel mensen

Lees meer »

Schaarste van garnalen in supermarkten is dan wel voorbij, bij de kustvissers blijft ellende duren: “Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur”

Het nieuws dat de schaarste van de grijze garnalen voorbij is zette donderdag kwaad bloed bij de kustvissers. “De schaarste in Nederland is misschien voorbij, bij ons vangen we nog steeds amper garnalen”, zegt reder Christel Dewaele. “Afgelopen nacht trok een van de vijf Oostendse kustvissers het zeegat in. “We vingen amper 45 kilogram garnalen”, zegt visser en reder Michel

Lees meer »

“Belgische Staat wil boek over ‘de échte Ferry Bouman’ uit de handel laten halen”

De Belgische Staat wil het boek ‘Drugsbaron’ door middel van een kort geding uit de handel laten halen. Dat meldt ‘Crimesite.nl’. De zaak zou voor de rechtbank komen in Utrecht. Het boek vertelt het verhaal over drugscrimineel Janus Van Wesenbeeck (62). Die beweert dat het personage Ferry Bouman uit de Netflix-reeksen ‘Undercover’ en ‘Ferry’ op hem is gebaseerd.

Lees meer »

Google-zoekopdracht verbruikt minder energie dan vraag aan ChatGPT: “Gebruik ook eens de saaie oplossing”

Artificiële Intelligentie (AI) doet de energieconsumptie sterk stijgen. Er wordt voorspeld dat AI tegen 2030 dubbel zoveel energie zal verbruiken als heel Frankrijk. Dat is een groot probleem in de strijd tegen klimaatverandering. Niet alleen het transport zal door de opbloei van elektrische wagens meer elektriciteit verbruiken, AI zal dat in de toekomst ook doen. Een oplossing? Het gebruik van

Lees meer »