Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.

Dat Wevelgem stevig inzet op het thema gezondheid, is niet meteen een geheim. De gemeente heeft ondertussen 5 verschillende initiatieven lopen, waarbij verschillende thema’s worden aangesproken. In het kapsalon Coup de Foudre, dat haren knipt langs de Gullegemstraat, werd werk gemaakt van ‘Geef om haar’. “Het gaat om een initiatief dat uitgaat van Think Pink, dat zich inzet voor borstkankerpatiënten. Natuurlijk twijfelden we niet om daar met de gemeente onze schouders onder te zetten.”

Schepen Geert Breughe (CD&V) nam dan zelf wel geen plaats in de kappersstoel, trots op de deelname van verschillende mensen was hij wel. “Vanuit de gemeente moedigen we mensen aan om 30 centimeter van hun haren te laten afsnijden, zodat die aan Think Pink kunnen worden geschonken. De lokken kunnen dienen om pruiken te maken, zodat borstkankerpatiënten vooruit kunnen worden geholpen. Het volgen van chemo is een erg ingrijpende behandeling, met haaruitval als gevolg. Voor veel patiënten verdwijnt hun menselijkheid op die manier. Met de juiste pruik, krijgen ze die fierheid terug. De gemeente zelf heeft speciale enveloppen ter beschikking, waarin de lokken kunnen worden gestoken. Op die manier worden ze op een correcte manier naar de organisatie verzonden.”

Voor Sanne Loncke (37), één van de gezichten van de actie, was het alvast geen eerste deelname meer. “Mijn haar groeit snel dus het is zo erg niet”, lachte ze. “Ondertussen heb ik al meer dan 2,5 jaar kunnen sparen, nadat ik al lokken liet afsnijden voor Think Pink.” Samen met Samme nam ook de 10-jarige Nomi Leplae plaats in de kappersstoel. Het was even schrikken toen ze het resultaat zag, en er kwam zelfs een traantje bij kijken. “Ze schrok ervan dat het zo kort was”, klonk het bij de troostende mama. “Maar ze stond erop toch deel te nemen aan de actie.”

Wie meer informatie wil over de lokale campagne ‘geef om haar’, kan hiervoor terecht bij de dienst gezondheid via [email protected].

The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.
The post 34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst appeared first on

Lees meer »

Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden

In Huize Sint-Jozef in Ieper is Luc Vangheluwe (85) overleden. Hij begon als leerkracht aan het VTI Ieper en eindigde er als directie-secretaris. Hij is ook secretaris van Rijschool VTI Ieper en Koninklijke Harmonie De Kerels VTI Ieper geweest.
The post Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60), zo vertelt de Monseigneur ons zelf. Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Maar hij doet ook

Lees meer »

IN BEELD. De opmerkelijkste beelden van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn vrijdagavond officieel van start gegaan. 37 Belgische atleten namen deel aan de vier uur durende openingsceremonie op de Seine. Natgeregend, maar veilig en wel bereikten de atleten en de olympische vlam het eindpunt; de Eiffeltoren. Ook koning Filip, koningin Mathilde en premier Alexander De Croo ontsnapten niet aan de regen tijdens de openingsceremonie. Bekijk hier de

Lees meer »

Dijkbreuk doet vijver van 2 hectare leeglopen in Pelt

In het Hageven in Pelt is een grote vijver, van 2 hectare groot, leeggelopen. Door de vele regen van de afgelopen tijd is de dijk tussen de vijver en de Dommel doorsijpeld en is er uiteindelijk een breuk ontstaan. Het water van de vijver is in de Dommel gestroomd. Voor de natuur in de omgeving is er geen probleem. Er

Lees meer »