Vrouwenvoetbal wil versnelling hoger schakelen: “Bredere basis, meer professionalisme en top 12 van de wereld”

Het vrouwenvoetbal staat op een kruispunt. Als België internationaal een rol wil spelen, moet het een tandje bijsteken. Het nieuwe beleidsplan voor de komende vier jaar moet de top harder, beter, sneller en sterker maken. Maar ook voor de basis verandert er heel wat. Zoals? 

Meer krantenkoppen in België

André en Christiane zijn 60 jaar getrouwd

André Tant (87) en Christiane Devenijns (80) werden ontvangen in het stadhuis door raadslid Demeyer naar aanleiding van hun 60-jarig huwelijksjubileum. Christiane is geboren in Oudenaarde op 14 augustus 1943 als middelste van vijf kinderen. Ze wilde kapster worden maar hielp in de slagerij van haar man. Ze houdt van uit eten gaan en vrienden
The post André en Christiane

Lees meer »

Dankzij deze West-Vlaming mogen oldtimers weer vrij binnen in lage emissiezones

Voortaan zullen oldtimers weer onbeperkt kunnen binnenrijden in Lage Emissiezones (LEZ) in Vlaanderen in plaats van slechts 12 dagen per jaar met een betalende dagpas. Jurgen Tanghe uit Lichtervelde, secretaris van de vzw Red de Oldtimer pleitte jarenlang bij minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) voor een versoepeling van die regelgeving. En die is er na lang strijden uiteindelijk ook

Lees meer »

Nieuwe jetscooters voor strandredders

De Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) ontving vandaag vier splinternieuwe jetscooters. Deze worden binnenkort ingezet in verschillende badplaatsen, waaronder ook Oostende. De vaartuigen moeten de veiligheid van strandgangers én redders verhogen.
The post Nieuwe jetscooters voor strandredders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware kritiek van oppositie op nieuw organogram personeel gemeente Zonnebeke en OCMW

Het schepencollege van Zonnebeke legde een nieuw organogram voor het personeel van de gemeente en het OCMW ter goedkeuring voor. De oppositie uitte zware kritiek. “Het is een echte ramp wat jullie doen. Schandalig. Jullie maken er een boeltje van”, gaf fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) het lokaal bestuur een ferme sneer.
The post Zware kritiek van oppositie op nieuw organogram

Lees meer »

“Met dank aan waakzame Ieperse stadsdiensten”: Pakistaanse ex-minister riskeert zeven jaar cel voor organisatie tientallen schijnhuwelijken

Jarenlang zou de bende rond Zawar W. (51) schijnhuwelijken hebben geregeld tussen Pakistaanse mannen en Portugese vrouwen. De koppels vestigden zich in het Brusselse waar de mannen met valse huwelijksaktes moeiteloos verblijfsrecht konden versieren. Tot de bende zijn werkterrein uitbreidde naar Ieper. “Een tactische vergissing”, sneerde de procureur. W., een Pakistaanse ex-minister, riskeert nu zeven jaar effectieve celstraf.
The post

Lees meer »

Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf

Drie betrokkenen van een hallucinante gijzeling rond een drugsschuld, vragen in beroep lichtere straffen. Een 29-jarige ontsnapte ternauwernood aan de dood toen hij werd ontvoerd en half bewusteloos werd geslagen. “Hij heeft op een knopke gedrukt om een luizige 800 euro terug te krijgen!”
The post Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf appeared first on KW.be.

Lees meer »