Zware kritiek van oppositie op nieuw organogram personeel gemeente Zonnebeke en OCMW

Het schepencollege van Zonnebeke legde een nieuw organogram voor het personeel van de gemeente en het OCMW ter goedkeuring voor. De oppositie uitte zware kritiek. “Het is een echte ramp wat jullie doen. Schandalig. Jullie maken er een boeltje van”, gaf fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) het lokaal bestuur een ferme sneer.

De bevoegde schepen Jan Vandoolaeghe (#Team 8980) lichtte het nieuw organogram toe. “Er komt voor de cel Vrije Tijd een beleidscoördinator”, zegt hij. “We voorzien de aanwerving van een Deskundige Burgerzaken. Die dossiers worden altijd maar moeilijker en het zijn er ook steeds meer, vandaar die nieuwe functie. De selectie voor een beleidscoördinator Technische Dienst is momenteel lopende. Hij zal de Groendienst, Openbare Werken, Infrastructuur en de Poetsdienst aansturen. Ten opzichte van het vorig organogram 2020-2022 besparen we door een betere indeling en verschuivingen 274.000 euro.”

Na de toelichting kwam fractieleider Luk Hoflack (InSamenSpraak) uitgebreid aan het woord. “Op een totaal van 145 personeelsleden lees ik dat het gaat om 35 uitdovende functies (geen ontslagen maar bijvoorbeeld pensionering of functie naar een hoger niveau, red.), wat meer dan 20 procent is”, aldus Luk. “Om welke functies gaat dat allemaal. Twee jaar geleden werd alles in het organogram al herzien. We begrijpen het niet.”

Hogere niveaus

Voor de bevoegde schepen zorgde de algemeen directeur Alain Wyffels voor de hulplijn en gaf hij een overzicht. “Op de werkvloer is er bij de technische dienst en groendienst altijd maar minder volk om onze inwoners te helpen”, zegt Hoflack. “Anderzijds creëert men altijd maar meer hogere niveaus. Ons gemeentehuis wordt te klein om meer en meer bureaumensen aan te werven.”

“We zijn hier ondertussen al 45 minuten bezig aan een schouwspel”, haakte Koen Descheemaeker in. “Maandenlang lieten we een extern bureau werk maken van een nieuw organogram. Dat kostte veel geld, maar nu gaat het schepencollege dat compleet veranderen. Aan dat bureau hebben we tienduizenden euro’s betaald.”

The post Zware kritiek van oppositie op nieuw organogram personeel gemeente Zonnebeke en OCMW is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hilde Crevits (CD&V) waarschuwt in Rerum Novarum-toespraak voor “afbraak van de sociale welvaartsstaat”

CD&V-minister Hilde Crevits waarschuwt voor de afbraak van de sociale welvaartsstaat. Dat zegt ze in een toespraak naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Crevits kant zich in haar speech onder meer stevig tegen het voorstel van de N-VA om werkloosheidsuitkeringen tot 5 keer toe niet te indexeren. Ze pleit daarentegen voor "meer mildheid en mededogen".

Lees meer »

Gevlucht naar Amerika? Italië in de ban van mysterie rond nu ook officieel gestopte Camila Giorgi

Op de gravelbanen van het Foro Italico, waar momenteel het toernooi van Rome plaatsvindt, is ze hét gespreksonderwerp. Want nadat Camila Giorgi (32) vorige week als onvindbaar was opgegeven voor tennisbond WTA, is het mysterie rond de Italiaanse er alleen nog maar groter op geworden. Giorgi heeft inmiddels haar afscheid aan het tennis bevestigd, maar naar haar whereabouts is het

Lees meer »

Unilin koopt deel Leegstraat voor 500.000 euro

De gemeente heeft een stuk van de Leegstraat verkocht aan de firma Unilin. Het gaat om 5.006 vierkante meter die deels doodloopt op de site van het bedrijf en deels al door Unilin was ingenomen, in erfpacht.
The post Unilin koopt deel Leegstraat voor 500.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

Kleuters zwaaien juf Katy uit: “Ik ga ze missen”

Katy Dehoorne heeft op vrijdag 30 april voor de laatste keer de deur van de kleuterklas bij W’IJzer achter zich dichtgetrokken. Juf Katy (61) gaat met pensioen. “Ik ga mijn kleuters missen, maar ik ga mij niet vervelen.”
The post Kleuters zwaaien juf Katy uit: “Ik ga ze missen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joost Klein gezien op luchthaven in Nederland, Nederlandse delegatie keerde eerder naar huis

Joost Klein lijkt weer terug in Nederland te zijn. Verslaggevers van ‘RTL Boulevard’ hebben de zanger gezien op Lelystad Airport (de drukste luchthaven van Nederland). Hij zou daar rond half acht geland zijn met een privévliegtuig. De artiest reisde niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, zij kwamen al eerder aan op Schiphol.

Lees meer »