Redders op post in zes van de tien kustgemeenten: “Klaar voor het hoogseizoen”

Dit weekend krijgen we opnieuw zonnig weer met temperaturen boven de 20 graden. Voor wie meteen een frisse duik wil nemen in zee is er bovendien goed nieuws. Vanaf morgen, donderdag 9 mei staan er al in zes kustgemeenten redders op het strand.

Wie dit weekend met temperaturen tot in de 20 graden al op zoek wil naar wat afkoeling, kan met een gerust hart richting zee trekken. Vanaf Hemelvaart, donderdag 9 mei zullen er in zes kustgemeenten redders op post staan in het weekend en op feestdagen. In Oostende zijn er vier zones open, in Blankenberge, Knokke-Heist en Koksijde gaat het om drie zones. In De Haan zijn er twee redderposten bemand en in Nieuwpoort is er één zwemzone open.

Die redderposten zijn vanaf nu elk weekend open. “Het Hemelvaartweekend is traditioneel een weekend waar de meeste kustgemeenten het redderseizoen starten en er heel wat toeristen naar zee afzakken. Knokke-Heist was vorig weekend zelfs de eerste gemeente. In juni komen er met mondjesmaat nog zones bij. Vanaf 15 juni tot en met 15 september moet er minstens in elke kustgemeente één post open zijn en tijdens de officiële zomervakantie staan er overal redders. Dat zijn de afspraken, die alle kustgemeenten moeten naleven”, zegt An Beun van Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).

Om te mogen zwemmen in de kustgemeenten De Panne, Middelkerke, Bredene en Zeebrugge is het dus nog heel even wachten.

The post Redders op post in zes van de tien kustgemeenten: “Klaar voor het hoogseizoen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring waarom Oekraïner Usyk tot winnaar werd uitgeroepen

Oleksandr Usyk (37) is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten, nadat hij na een niet-unanieme beslissing van de jury werd uitgeroepen tot winnaar van de megakamp tegen Tyson Fury (35). Voor Usyk, die volgens Fury “naar het ziekenhuis moest met een gebroken kaak”, was het een emotionele overwinning: “Dit is voor Oekraïne!” Fury was het echter niet

Lees meer »

“Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Waarom zou je anders uit elkaar gaan?”: Koen Wauters kijkt terug op breuk met Valerie De Booser

Koen Wauters (56) blikt terug op zijn scheiding van Valerie De Booser (44). In gesprek met ‘De Morgen’ vertelt het VTM-gezicht dat hij na de breuk heeft “moeten leren om alleen te zijn.” Hij vertelt ook meer over de reden waarom ze uit elkaar gingen: “Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Want waarom zou je anders uit

Lees meer »

Eerste communie in Beerst en Vladslo

Op zondag 5 mei was het feest voor de kinderen van Beerst en Vladslo: ze mochten voor het eerst naar de communie gaan. De communicanten in de Sint-Wandregesiluskerk in Beerst heten Roxan Bolle, Lisa De Buck, Juul Denoo, Zhar Desmet, Yasmine Driesse, Nand Malfait, Theo Martens, Yuna Plaetinck, Iyaro Rigole, Nolan Soenen, Asaya Temmerman, Thibaut
The post Eerste communie

Lees meer »

25 meisjes en jongens gevormd in O.L.-Vrouwekerk

Zondag 12 mei was niet alleen Moederdag maar voor 25 meisjes en jongens, die dit jaar 12 jaar (zijn ge)worden, een stralende feestdag. Ze kregen in de O.L.-Vrouwekerk hun vormsel. De feestelingen waren Kiana Deceuninck, Hanne Declerck, Abby Demey, Emma Depuijdt, Vince Devriendt, Mirthe Dhoop, Ymro Dutry, Ruben Eeckhout, Lars Huet, Elly-Rose Huys, Lily-Rose Huys,
The post 25 meisjes

Lees meer »

Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden”

Het muziekfestival Strafstudie vindt voor het tweede jaar op rij plaats op het Nelson Mandelaplein tijdens de Sinksenfeesten. Het festival, dat zijn vierde editie viert, belooft opnieuw onvergetelijk te worden voor liefhebbers van retro, house en techno.
The post Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Vld wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een foutje maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt Open Vld. “Want vergissen is menselijk.”

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »