Nachtshift komt terug naar de skatebowl, voor het eerst als driedaags event dankzij Ktown Dub Club

Voor het tweede jaar op rij krijgen Sarah Verelst, Alec Decleir en Tom Parmentier de kans om een evenement te organiseren tijdens Sinksen. “Na een eerste succesvolle editie met Nachtshift in 2023 is het dit jaar tijd om voor de eerste keer uit te breiden naar een driedaags evenement, samen met Ktown Dub Club.”

Het evenement ‘Nachtshift & Ktown Dub Club’ is gratis. “Daar kiezen we bewust voor om het event toegankelijk te maken. Wij willen iedereen de kans geven om deel te nemen aan de unieke, alternatieve sfeer die heerst op onze evenementen”, zegt het organiserend trio, ontstaan in 2018 vanuit Jeugdhuis Reflex in Kortrijk. “Op vrijdag 17 mei openen we van 18 uur tot middernacht met Café Tout Bien waar het bier van influencer Average Rob centraal staat. Floris Hugelier, aka MC Rizz en winnaar van ‘De Bestn Van Westn’ in 2020, komt voor de eerste keer MC’en.”

Zaterdag 18 mei is het de beurt aan Nachtshift. Het drum and bass concept waar Tom mee startte in 2018 is ondertussen toe aan zijn twaalfde editie. “Om 50 jaar Sinksen te vieren reizen we graag terug in de tijd en staat er old school drum and bass op het menu met kleppers als John B, MC Mota en meer”, vertelt Tom.

Sinds dit jaar heeft Nachtshift er ook een broertje bij: de Ktown Dub Club. “Op zondag 19 mei wordt het startschot gegeven van Ktown Dub Club, een nieuw roots, reggae en dub concept waarbij vrede, liefde en gelijkheid voor jong en oud centraal staan. Een ideale combinatie met de rommelmarkt”, besluit Tom.

Op Nachtshift & Ktown Dub Club aan de skatebowl langs de Leie is ook een food corner aanwezig en zijn gratis oordoppen beschikbaar. Meer info op het Facebookevenement.

The post Nachtshift komt terug naar de skatebowl, voor het eerst als driedaags event dankzij Ktown Dub Club is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

1 op de 3 bijkomende jobs die De Croo creëerde, zijn banen bij de overheid: “Misschien moeten we een beetje op de rem gaan staan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

PORTRET. “Ik ben sterk genoeg voor dit moment”: Eden Golan (20) is de meest omstreden kandidate ooit van Eurosong

Uitgejouwd tijdens het zingen, 12.000 mensen die buiten protesteren en medefinalisten die haar niet eens willen aankijken: de 20-jarige Eden Golan staat onder extreme druk als inzending van Israël, maar plooit niet. “Ik timmer al jaren aan de weg en dat heeft me tot iemand gemaakt. Ik sta al sinds mijn negende op het podium en vluchtte met mijn ouders

Lees meer »

“Ze zouden in augustus trouwen. Die criminelen hebben levens kapotgemaakt”: oudste broer van slachtoffer bruggooiers getuigt

“Hij is truckchauffeur. Dus je vreest wel eens voor een ongeval. Maar dit? Dit is gewoon crimineel.” Aan het woord is Vasile Tibil (57). Hij is de oudste broer van Gheorghe (50), de Roemeen die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een snelwegbrug in de cabine van zijn vrachtwagen gooiden. Zijn vrouw zat als passagier naast hem. “Hij

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »