Bel20 rondt opnieuw kaap van 4.000 punten

18:29 De Bel20 zette een geslaagde aanval in op 4.000 punten. Op de brede markt blonken Nyxoah en DEME uit. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Goed nieuws voor containerschip dat al maanden vastzit in Baltimore: laatste restanten van ingestorte brug eindelijk weggehaald

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

KIJK. Meningen zijn hard voor nieuwe officiële portret koning Charles: “Het lijkt alsof hij in de hel terecht is gekomen”

Een jaar na de kroning van koning Charles (75) stelt de Britse monarch zijn eerste officiële portret als koning voor aan de pers. En dat portret is héél opvallend. De achtergrond, het uniform en de handen van de koning hebben allemaal dezelfde rode kleur. Maar dat valt niet in de smaak bij veel mensen op sociale media. “Kunnen we even

Lees meer »

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Sportief wanbeleid wordt keihard afgestraft: RWDM degradeert na seizoen met 4 trainers (!) en 38 spelers (!)

De kroniek van een aangekondigde degradatie: vier trainers en liefst 38 spelers zijn de revue gepasseerd bij RWDM. Een gebrek aan stabiliteit en rust heeft de Brusselse club allesbehalve goed gedaan. Wat de toekomst brengt, is momenteel nog onduidelijk. Heel wat spelers zijn immers einde contract. Maar als we CEO Gauthier Ganaye mogen geloven, zal er voor volgend seizoen een

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Kan Leuven de Buffalo’s voor een tweede keer verrassen?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »