Beleidsplan wil toeristische uitstraling vergroten

Het beleidsplan ruimte beschrijft onder andere toekomstgericht bouwen in de badplaatsen, betere verblijfs- en bedrijventerreinen en meer ruimte voor groen. Nog tot 28 februari loopt er een openbaar onderzoek waarbij alle inwoners inzage krijgen in dit veelzijdige plan. Onlangs organiseerde Middelkerke een informatie- en inspraakvergadering in De Branding hieromtrent.

In dichtbebouwd Vlaanderen is een beleidsplan ruimte een absolute must. Een geplande bouwstop tegen 2040, een gebrek aan ruimte en nieuwe maatschappelijke tendensen vereisen een andere kijk op de inzet van die kostbare open ruimte.

Woonblokken

“Middelkerke is een van de weinige kustgemeenten die werk maken van een veelzijdig beleidsplan ruimte. Het beleidsplan in Middelkerke focust op een betere inrichting van woon-, bedrijfs- en recreatiegebieden. Verder is er aandacht voor architecturaal waardevolle hoogbouw ter vervanging van verouderde woonblokken in Westende-Bad en Middelkerke. Gevoelig? Ja. Broodnodig? Zeker”, aldus burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Ondertussen stelde de gemeenteraad het plan voorlopig vast. Meteen het sein voor een nieuw openbaar onderzoek en een nieuwe informatievergadering.

Inspraak

“Trouwens, Middelkerke steekt veel energie in transparantie over het administratieve traject en organiseerde veel inspraak rond dit plan”, klinkt het nog. Het gemeentebestuur nodigde de bevolking uit voor een informatievergadering rond dit plan, met onder andere een simulatie van hoe zo’n hoogbouwproject met het bijhorende park er zou kunnen uitzien. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 28 februari 2024.

Het voorontwerp beleidsplan ruimte is een lijvig document en bepaalt een algemene strategische visie met drie ruimtelijke thema’s: bebouwde ruimte, publieke ruimte en groenblauwe ruimte. Daarnaast bevat het één concreet beleidskader: hoger bouwen en verdichten.

“Het vergroten van de aantrekkingskracht en de toeristische uitstraling van Westende-Bad en Middelkerke-Bad is de belangrijkste motivator van het beleidskader hoger bouwen en verdichten. In beide badplaatsen zijn veel verouderde en slecht ingedeelde woonblokken. Het concrete actieplan beschrijft hoe verdichten en hoger bouwen in enkele afgelijnde zones de woon- en leefkwaliteit in de badplaatsen kan verhogen”, besluit Dedecker. (PG)

The post Beleidsplan wil toeristische uitstraling vergroten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »

KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

In Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, tonen camerabeelden hoe Erol op de zetel gaat zitten en enkele seconden later kogels door de kamer vliegen. Erol duikt weg achter een kussen en brengt zich zo snel mogelijk in veiligheid. Op bewakingsbeelden van buiten is te zien hoe er vanuit een rode auto wordt geschoten. Zes jongeren die buiten het

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Care for Life schenkt 300 euro aan OC Cirkant

Op zondag 24 maart organiseerde Care for Life Zedelgem, een initiatief van Johnny Eecloo en zijn dochter Celien, een lenteconcert met Jan de Wilde ten voordele van OC Cirkant.
The post Care for Life schenkt 300 euro aan OC Cirkant appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen

Er staan drie nieuwe winkels in West-Vlaanderen op de planning van Albert Heijn: namelijk Ruiselede, Jabbeke en Sint-Michiels in Brugge. Met die aankomende openingen kleurt Albert Heijn de provincie opnieuw een stuk blauwer.
The post Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er hing overal rook en de voordeur was opengeblazen”: aanslag met explosief in nieuwe woonwijk in Deurne

In de Vuurwerkstraat, een nieuwe woonwijk aan Eksterlaar in Deurne, hebben onbekende daders in de nacht van maandag op dinsdag een aanslag gepleegd. Het explosief dat ze lieten afgaan, joeg de buurt flink de stuipen op het lijf en beschadigde de voordeur van één van de woningen. Niemand raakte gewond, maar er wordt wel een mogelijke link met het drugsmilieu

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven, moet je beseffen dat je niet alles zelf kan en weet”

Every day is a school day. Neem dat maar letterlijk. Als je de schoolbanken verlaat, is het leerproces bijlange nog niet voorbij. Meer zelfs, soms begint het pas écht eens je je eerste stappen op de werkvloer zet. Bedrijven omarmen en cultiveren deze evolutie.
The post Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven,

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »