Code geel voor regen van kracht: “Veel neerslag op korte tijd mogelijk”

Donderdag wordt opnieuw een zeer regenachtige dag. Het KMI kondigt dan ook code geel af voor neerslag: in de voormiddag, en in de namiddag nog eens.

 

Meer krantenkoppen in België

Criminelen proberen man van 86 te overvallen maar getuigen springen in de bres: “Brandblusapparaat leeggespoten in auto van dieven”

Aan een tankstation in Wijnegem zijn dinsdag twee mannen opgepakt na een hevige vechtpartij. Ze probeerden een 86-jarige man te overvallen, maar getuigen schoten het slachtoffer meteen te hulp. Er ontstond een fikse ruzie, waarbij zelfs ruiten van verschillende auto’s sneuvelden. De mannen hadden eerder die dag vermoedelijk ook al een wagen gestolen in Antwerpen.

Lees meer »

Charlotte Timmers onder de indruk van Niels Destadsbader tijdens eerste toonmoment ’14-18′: “Cute hoe je de cast aanmoedigt”

Zondag 2 juni wordt een hoogdag voor in de carrière van Charlotte Timmers (36) en Niels Destadsbader (35), want zij maken dan hun grote spektakel-musicaldebuut in ‘14-18′. In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs wordt op dit moment de allerlaatste hand aan gelegd aan de herneming. Reporter Jarne mag in primeur het eerste kwartier volgen en strikt het duo

Lees meer »

België verzet zich tegen Frans windmolenpark voor de kust van Duinkerke

Nog tot 1 juni kan iedereen opmerkingen en voorstellen indienen bij de Franse overheid in het openbaar onderzoek betreffende het project voor een offshore windmolenpark voor de kust van Duinkerke en de elektrische aansluiting ervan.
The post België verzet zich tegen Frans windmolenpark voor de kust van Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoger Op brengt ‘De reünie’

Hoewel ze pas in november op de planken staan, houdt Toneelkring Hoger Op eraan om telkens voor de zomer samen te komen met spelers en regisseur. Er wordt een eerste lezing gehouden, zoals dat in toneelmiddens heet. In november volgt dan ‘De reünie’, waarmee Hoger Op z’n 37ste theaterseizoen inzet.
The post Hoger Op brengt ‘De reünie’ appeared first

Lees meer »

OverKop-huis Poperinge lanceert meisjeswerking

Het OverKop-huis in Poperinge opende in 2022 de deuren en heeft nu een vaste kliek van een 15-tal jongeren die OverKop-ambassadeur worden. Het huis vind je langs de Komstraat 14. Het OverKop-huis in Poperinge lanceerde onlangs ook een meisjeswerking.
The post OverKop-huis Poperinge lanceert meisjeswerking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafébazin uit Bilzen neemt heft in eigen handen om drugsdealers buiten te houden: “Ik neem ze zelf bij de kraag en ik gooi ze buiten”

Kristel Jehaes van café ‘Het Tribunaal’ in Bilzen werkt al anderhalf jaar enorm hard om haar café volledig drugsvrij te krijgen. Toen ze het café overnam, kreeg ze heel vaak te maken met drugs en agressie. "Met mijn eigen werkervaring in een gesloten psychiatrie en ondersteuning van de politie lukt het ons om drugsvrij te zijn", zegt de uitbaatster.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Ruim kwart van verkeersdoden valt bij botsing tegen boom of paal: “Maar bomen kappen doet net sneller rijden”

Ruim een kwart van alle verkeersdoden in Vlaanderen is te wijten aan botsing tegen verkeerspalen, bomen en vangrails. Dat blijkt uit een analyse van mobiliteitsvereniging Touring. Daarmee steken obstakels op de weg frontale botsingen voorbij als belangrijkste doodsoorzaak bij auto-ongevallen. Weg met al dat straatmeubilair? Of ligt de oorzaak bij onoplettende bestuurders? We vroegen het aan mobiliteitsexpert Kris Peeters.

Lees meer »