Club Brugge kroont zich voor 19de keer tot kampioen na onwaarschijnlijk slot waarin het aan verlies ontsnapt

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat de beste kaarten in handen heeft. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Bij HLN zit u aan het juiste adres. Volg de ontknoping op de voet in deze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

EK-dorp van voetbalclub KWSO in Oudenburg verwacht maandag 500 Rode Duivels-fans

Zondag 16 juni werd het EK-dorp, geïnstalleerd achter de kantine van voetbalclub KWSO in de Bekestraat in Oudenburg voorgesteld. Maandag kunnen Rode Duivels-fans er de eerste match van de Belgen op groot scherm bekijken en de sfeer van samen supporteren beleven. “We verwachten tussen de 300 en 500 supporters”, stelt Emiel Vandewalle van de voetbalclub.
The post EK-dorp van

Lees meer »

Huis VS verwijt justitieminister Garland minachting van Congres

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd om minister van Justitie Merrick Garland minachting van het Congres te verwijten, melden Amerikaanse media. Aanleiding daarvoor is dat Garland, een Democraat, weigert audio-opnamen van een gesprek tussen een speciale aanklager en president Joe Biden over te dragen.

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Hoogspringer Thomas Carmoy faalt niet op 2m26

België zit na de Europese titel van Alexander Doom aan drie medailles op het EK atletiek. Vandaag komen er opnieuw heel wat landgenoten in Rome. Onder meer de Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs. Jente Hauttekeete en Thomas Van der Plaetsen werken dan weer hun tienkamp af. Volg het allemaal in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Nu Siciliaans dorpje opnieuw huizen voor een paar euro verkoopt: hoe verging het Vlamingen die daarop ingingen?

Het Siciliaanse dorpje Sambuca zet een aantal van zijn oude huizen te koop voor amper 3 euro. Een beproefde truc in het zuiden van Italië: soortgelijke acties lieten in het verleden al uitgestorven plaatsen heropleven. In de dorpjes Mussomeli en Acquaviva Platani kochten een hoop Vlamingen een paar jaar geleden zelfs huizen aan 1 euro per stuk. Hoe ging het

Lees meer »

Adidas onderzoekt miljoenenfraude van hoge managers in China

Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro’s zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

Lees meer »