Adidas onderzoekt miljoenenfraude van hoge managers in China

Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro’s zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant. 

Meer krantenkoppen in België

Studenten UHasselt winnen bronzen medaille met slimme doucheafvoer: koud, ongebruikt water stroomt naar regenwaterput

4 studenten van de UHasselt hebben een bronzen medaille gewonnen in de Europese finale voor beste studentenondernemingen. Samen hebben ze een oplossing ontwikkeld waardoor het koude douchewater – dat de meeste mensen laten weglopen voor ze onder de douche stappen – wordt afgevoerd naar de regenwaterput. Een gezin met 4 personen zou zo 10.000 liter water per jaar kunnen recupereren.

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

Joe Jonas komt met eerste soloalbum in 13 jaar

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum ‘Music For People Who Believe In Love’ uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, ‘Work It Out’.

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

“Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende

Een jonge, leuke, technisch vaardige, goed aan mekaar hangende West-Vlaamse spelersgroep verzamelde dinsdagavond op Sportpark De Pluimen bij trainer Dieter Vandendriessche. Het was de eerste oefensessie van de vernieuwde club, KV Diksmuide Oostende.
The post “Die samenwerking tussen Diksmuide en Oostende is een mooi verhaal”: eerste training voor KV Diksmuide Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bloemen en kransen vlogen in het rond”: vrijgezellen vandaliseren straat in Poperinge waar ze overnachten

In de Poperingse binnenstad vlogen ’s nachts bloemen en kransen in het rond. Dronken twintigers op vrijgezellenweekend trokken een spoor van vernieling door de straat waar ze overnachtten. “We verwachten dat die gasten ons vergoeden, anders krijgt dit een gerechtelijk staartje.”
The post “Bloemen en kransen vlogen in het rond”: vrijgezellen vandaliseren straat in Poperinge waar ze overnachten appeared

Lees meer »

Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de roos: “Fijne reacties op ons initiatief”

Tiegem is traditioneel een dorp waar vroeger veel mensen naar toe kwamen, vooral om en rond het Sint-Arnolduspark. Er zijn heel wat nieuwe initiatieven om het dorp weer op de kaart te zetten. Een daarvan is het organiseren van comedy-avonden in de schitterende, recent gerenoveerde vierkantshoeve Domein Walbrugge.
The post Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn vandaag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »

Rockzanger Stijn Meuris met The Royal Navy Band op de Brugse Bavik Dagen

Het Comité voor Initiatief organiseert naar jaarlijkse gewoonte een driedaags gratis muzikaal feest op de Markt in Brugge. De Brugse Bavik Dagen vinden plaats van 19 tot en met 21 juli. Opmerkelijk feit: rocker Stijn Meuris concerteert met The Royal Navy Band.
The post Rockzanger Stijn Meuris met The Royal Navy Band op de Brugse Bavik Dagen appeared first

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Neemt Dimitri Van den Bergh vandaag eerste horde op ‘zijn’ toernooi?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Onze man op de Republikeinse Conventie: “Ik ben zelden of nooit zo hard geschrokken als van de intrede van Navarro”

Op dag drie van de Republikeinse Conventie in Milwaukee sprak de running mate van Donald Trump, J.D. Vance, voor het eerst. Met een charmeoffensief wikkelde hij de zaal rond zijn vinger. Een ander uiterste was dan weer de akelige speech van Peter Navarro. Buitenlandjournalist Steven De Foer zat voor ons in de zaal en brengt verslag uit. “Er zit duidelijk

Lees meer »