EK-dorp van voetbalclub KWSO in Oudenburg verwacht maandag 500 Rode Duivels-fans

Zondag 16 juni werd het EK-dorp, geïnstalleerd achter de kantine van voetbalclub KWSO in de Bekestraat in Oudenburg voorgesteld. Maandag kunnen Rode Duivels-fans er de eerste match van de Belgen op groot scherm bekijken en de sfeer van samen supporteren beleven. “We verwachten tussen de 300 en 500 supporters”, stelt Emiel Vandewalle van de voetbalclub.

Initiatiefnemers van het EK-dorp in Oudenburg zijn Jeroen Lingier, Sybren Tailleu en Emiel Vandewalle, gesteund door het bestuur van White Star. “Het is de eerste keer dat we hier zo’n groot evenement organiseren. Het vergde heel wat voorbereiding; we zijn al enkele weken bezig met het draaiboek en het inplannen van de medewerkers, zo’n 20 per avond”, vertelt Emiel.

“De hele installatie hebben we nu gehuurd voor drie matchen. We hopen natuurlijk dat onze Rode Duivels doorgaan naar de volgende ronden. In dat geval kan alles aanwezig blijven om de wedstrijden hier bij te wonen”, zegt Emiel Vandewalle.

Ook bij regenweer

Naast het grote scherm is ook een overkapping voorzien, zodat bij minder goed weer iedereen kan schuilen. “Dit was een last minute beslissing. Ook hebben we aan onze kleine supporters gedacht met een springkasteel”, aldus nog Emiel.

Over het kostenplaatje moet de organisatie zich geen zorgen maken, want dat wordt gedragen door de sponsors. “Onze lokale ondernemers waren meteen bereid om te helpen. De opbrengst van drank en eten gaat dan weer naar onze voetbalclub.”

Om de sfeer te verbeteren zijn er bij een goal van de Belgen speciale effecten voorzien. Zo is er een rookkanon.

Het EK-dorp gaat elke dag om 17:00 uur open, Sluiting is op weekdagen voorzien om 23.00 uur en in het weekend om 01:00 uur.

(LIN)

The post EK-dorp van voetbalclub KWSO in Oudenburg verwacht maandag 500 Rode Duivels-fans is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Wijn ruikt naar paardenstront”: dit is het moment waarna twee vrouwen beslissen uit ‘B&B zoekt lief’ te stappen

Het is ongezien. Twee deelneemsters van ‘B&B zoekt lief’ beslissen samen om uit het programma te stappen. Ze vinden hun ‘gastheer’ Jelmont onuitstaanbaar. Vicky Libert (60) en Ingrid Van Berghen (61) waren verbaasd over de hygiëne in het huis. Ze struikelden over rommel, er lag ‘pakken stof’, sliepen op een luchtmatras en moesten zich wassen onder een koude douche. Maar

Lees meer »

Eric en Carine vieren hun gouden huwelijksjubileum

Het echtpaar Eric Van Poucke (geboren in Brugge op 14 oktober 1953) en Carine Philibert (geboren in Brugge op 8 oktober 1955) uit de Kapelaanstraat in Sint-Kruis vierde op zondag 14 juli het gouden huwelijksjubileum.
The post Eric en Carine vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

De fontein van Corijn spuit opnieuw in de Ronde Kom

De stad vernieuwde de voorbije maanden de verouderde fontein in De Ronde Kom. In het bijzijn van Lex Corijn, zoon van Raf die ijverde voor een oplossing voor de vissen in De Ronde Kom, werd de spuitfontijn woensdag ingehuldigd. “De schoonheid van deze plek is terug. Ik ben erg dankbaar.”
The post De fontein van Corijn spuit opnieuw in

Lees meer »

N-VA Oudenburg stelt 21 kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een mix van nieuwe mensen en ervaren rotten”

Vorige donderdag, op de Vlaamse feestdag, stelde N-VA haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. “Het is een mix geworden van nieuwe mensen en ervaren rotten uit de partij”, zeggen lijsttrekker Marc Gilliaert en lijstduwer Stijn Jonckheere.
The post N-VA Oudenburg stelt 21 kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een mix van nieuwe mensen en ervaren rotten” appeared first on

Lees meer »

Koning Filip benoemt Réginald Moreels tot commandeur in de Kroonorde

Koning Filip heeft ‘topdokter’ en voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels (74) benoemd tot commandeur in de Kroonorde. “Een verrassing”, zegt de Oostendse oorlogschirurg, die vermoedt dat de koning vooral zijn inspanningen voor de oprichting van een medisch centrum in Oost-Congo wil honoreren.
The post Koning Filip benoemt Réginald Moreels tot commandeur in de Kroonorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Computerstoring zorgt wereldwijd voor problemen bij bedrijven: storing bij app en website NMBS

De NMBS kampt vrijdagochtend met een aantal technische problemen, waardoor reizigers online geen tickets kunnen kopen. Ook de gegevens over vertragingen en spoorveranderingen zijn mogelijk niet altijd even up to date. Oorzaak is een wereldwijd probleem bij Microsoft, aldus de openbaarvervoermaatschappij.
The post Computerstoring zorgt wereldwijd voor problemen bij bedrijven: storing bij app en website NMBS appeared first on

Lees meer »

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Dieven slaan ‘s nachts toe in shop van tankstation Gabriëls in Geluwe

In de shop van het tankstation Gabriëls langs de drukke Menenstraat in Geluwe gebeurde zaterdagnacht omstreeks twee uur een inbraak. De daders sloegen de glazen toegangsdeur aan diggelen. Het tankstation ligt vlakbij de expresweg N58, zo kan men van daaruit alle richtingen uit om te vluchten. Een buurtbewoner belde de politie.
The post Dieven slaan ‘s nachts toe in

Lees meer »

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Zes doden na schietpartij in moskee in Oman: IS eist aanslag op

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag in de buurt van een moskee in de Omaanse hoofdstad Muscat opgeëist. Dat doen de terroristen in een verklaring die verspreid is door het aan IS gelieerde persbureau Amaq. Doelwit van de drie terroristen was een bijeenkomst van sjiieten, klinkt het. IS beschouwt sjiieten als afvalligen. Bij de aanval kwamen zes mensen om en

Lees meer »