Zelensky brengt bezoek aan België om premier De Croo te ontmoeten en veiligheidsakkoord te ondertekenen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is morgenvoormiddag in Brussel. Hij ontmoet er premier Alexander De Croo (Open Vld). De twee zullen het hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en ondertekenen een bilateraal veiligheidsakkoord. 

Meer krantenkoppen in België

“Het sociaal engagement zit in mijn DNA”: Hilde Snauwaert (60) is nieuwe voorzitter wereldwinkel

Wie houdt van leuke spullen, maar daarnaast ook een hart heeft voor eerlijke handel, kan al jarenlang terecht in de Tieltse wereldwinkel. Sinds kort heeft die wereldwinkel met Hilde Snauwaert een nieuwe voorzitter. “Het wordt tijd dat het Zuiden meer kansen krijgt.”
The post “Het sociaal engagement zit in mijn DNA”: Hilde Snauwaert (60) is nieuwe voorzitter wereldwinkel appeared

Lees meer »

Luc Declerck (Bistro Mathilda) neemt al tien jaar deel aan foodfestival: “Ostendaise is mooie promotie”

Nu zaterdag 22 en zondag 23 juni worden 6.000 mensen verwacht op de tiende editie van het culinaire festival Ostendaise. Uitbater-chef Luc Declerck van Bistro Mathilda neemt al voor de tiende keer deel en zag het succesvolle evenement groeien. “Ik zie het als een mooie promotie. Ostendaise zorgde ook voor veel meer contact tussen de verschillende uitbaters en chefs.” Hij

Lees meer »

Kevin De Bruyne uit Middelkerke supportert straks voor zijn bekende naamgenoot op het EK voetbal: “Ik zou hem wel graag eens ontmoeten”

Maandag beginnen de Rode Duivels aan hun EK. Het wordt onder meer uitkijken naar Kevin De Bruyne. De topvoetballer heeft een naamgenoot die in Middelkerke woont. De leerkracht supportert vurig mee voor de Rode Duivels en hij hoopt KDB ooit eens te kunnen ontmoeten.
The post Kevin De Bruyne uit Middelkerke supportert straks voor zijn bekende naamgenoot op het

Lees meer »

Bijna zomer: Almost Summer in kunstencentrum BUDA

Vanaf 14 tot en met 22 juni organiseert kunstencentrum BUDA in Kortrijk Almost Summer, a Feminist Futures Festival. Een dikke week lang worden er tijdloze voorstellingen, aangrijpende performances, gedanste lezingen en meeslepende installaties voorgeschoteld.
The post Bijna zomer: Almost Summer in kunstencentrum BUDA appeared first on KW.be.

Lees meer »

KFC Poperinge op zoek naar nieuwe voorzitter: “We zijn Kristof dankbaar”

Kristof Lobeau besliste eind vorige week om te stoppen als voorzitter van voetbalclub KFC Poperinge. De 52-jarige Poperingenaar haalt enkele redenen aan voor zijn vertrek: een onoverbrugbaar verschil in visie met bepaalde leden van het bestuur en de ontgoocheling dat hij de club organisatorisch niet heeft kunnen brengen waar hij wou. Intussen zoekt de club naar een opvolger.
The

Lees meer »

ASSISEN. Hele dag gehamerd op “essentiële rol” van Lorine De Witte, verdediging noemt het “karaktermoord”: “Nooit zo’n hard proces meegemaakt. Ik ben er misselijk van”

Doodslag. Daarvoor staan Athena Man en Lorine De Witte terecht op het assisenproces rond de dood van Caroline Kint (65). Bij het eind van de pleidooien betwistte Athena Man die kwalificatie niet. En daardoor werd enkel Lorine De Witte geviseerd voor haar “essentiële rol” in het drama. Haar advocaten noemden het een “karaktermoord”. “Barbertje moet hangen. Deze bagger is hallucinant.”

Lees meer »