Zelensky brengt bezoek aan België voor ontmoeting met premier De Croo en de koning

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vanavond aangekomen in ons land. Morgenvoormiddag ontmoet hij premier Alexander De Croo (Open Vld). De twee zullen het hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en ondertekenen een bilateraal veiligheidsakkoord. 

Meer krantenkoppen in België

Polyvalente middenvelder Jeppe Erenbjerg eerste versterking voor Essevee

Zulte Waregem heeft zijn eerste inkomende zomertransfer afgerond met de 24-jarige Jeppe Erenbjerg. De Deense middenvelder tekende een contract aan de Gaverbeek voor twee seizoenen met optie op twee bijkomende seizoenen. Hij komt over van Boldklubben af 1893, uit de Deense tweede klasse.
The post Polyvalente middenvelder Jeppe Erenbjerg eerste versterking voor Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad kent G-sportsubsidietoe aan drie sportclubs

Stad Oostende wil sportclubs graag ondersteunen om een G-sportwerking op te zetten. Drie Oostendse sportclubs dienden een subsidieaanvraag in die voldoet aan de voorwaarden. De verenigingen Dive + (duiken), Dukes on Wheels (rolstoelbasket) en WIK Oostende (gymnastiek en dans) ontvangen elk 8.333 euro voor de aankoop van aangepast sportmateriaal voor personen met een beperking.
The post Stad kent G-sportsubsidietoe

Lees meer »

LIVE. Derde dodelijk slachtoffer gevonden onder puin, nog twee vermisten

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Het duurde daarna nog een tijd vooraleer de politie de officiële bevestiging gaf. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak

Lees meer »

Politie onderzoekt ongeval in Adinkerke, waarbij auto achtergelaten werd

Wat gebeurde er afgelopen nacht bij een ongeval in het landelijke De Moeren? De politie trof er een wagen aan, die duidelijk betrokken was bij een ernstig ongeval. De Citroën ramde onder andere een boom. Maar van de bestuurder of eventuele inzittenden was geen spoor meer. De politie kon intussen contact leggen met de bestuurster, die uitgenodigd wordt voor verhoor.<br

Lees meer »

Nieuwe daling van aantal kinderopvangplaatsen in 2023, maar beterschap op komst

In 5.731 opvanglocaties voor baby’s en peuters die het Agentschap Opgroeien vergund heeft waren vorig jaar alles samen 93.035 opvangplaatsen beschikbaar. Dat is voor het vierde jaar op rij een daling – in 2019 waren er nog 95.027 plaatsen. Opgroeien merkt op dat in de laatste cijfers nog geen rekening gehouden wordt met de uitbreiding van het aantal plaatsen die

Lees meer »

Kasteel Wolvenhof krijgt bestemming: ‘buur’ gaat er kantoorruimte, horeca en zelfs een B&B onder brengen

De nieuwe ‘bewoner’ van Kasteel Wolvenhof is bekend. En die moest men eigenlijk niet ver zoeken. ‘De Sasmeester’ van de familie De Gussem, die ernaast ook het veterinair labo Poulpharm heeft, neemt er zijn intrek. Een erfpachtovereenkomst van 50 jaar is daarvoor voorzien. Het hele interieur moet nog onderhanden genomen worden, maar naar verwachting zou in 2026 het kasteel moeten

Lees meer »