Voorzitters houden KVC JEI boven de doopvont: “Trainen in Eernegem, spelen in Ichtegem”

De samensmelting tussen Jong Eernegem en KVC Ichtegem is rond. Op 1 juni 2024 ziet KVC JEI – Koninklijke Voetbal Club Jong Eernegem-Ichtegem – het levenslicht. Blauw-wit-rood worden de kleuren van deze fusieclub.

Het voetbal in Ichtegem is gered. Een heel klein beetje dankzij deze krant. Op vrijdag 12 januari blokletterden we “Toekomst club is in gevaar”, de neerslag van een interview met Rudy T’Jonck, voorzitter van KVC Ichtegem. Hij was koortsachtig op zoek naar nieuwe medewerkers voor de derdeprovincialer, maar botste bijna overal op een njet.

“Toen ik dat artikel las, zag ik het onmiddellijk als een opportuniteit”, beweert Rudi Ilegems, gewezen medewerker van deze krant en voorzitter van Jong Eernegem, ongeveer een jaar geleden afgescheurd van SK Eernegem. “Voor Nieuwjaar vonden we bij KVC Ichtegem reeds een oplossing voor de midweekwedstrijden van onze jeugd. Want die konden niet doorgaan op de accommodatie in Eernegem. Door het natte weer was het veld daar vaak niet goed bespeelbaar.”

De beide voorzitters startten onderhandelingen en kwamen tot een akkoord. Jong Eernegem levert extra mankracht, KVC Ichtegem heeft de accommodatie. De gesprekken mondden uit in een overeenkomst om te fusioneren. “We gaan verder met het stamnummer 5830 van Ichtegem”, verduidelijkt Rudy T’Jonck. “Zo behouden we het statuut van koninklijke vereniging. We hopen dat ‘KVC JEI’ in de volksmond de roepnaam van de fusieclub zal worden.”

Start in vierde

Het is de bedoeling bij de jeugd alle leeftijdsgroepen aan hun trekken te laten komen. Jong Eernegem had de intentie om volgend seizoen een U21-ploeg in competitie te brengen. Dat wordt een eerste elftal dat van start zal gaan in vierde provinciale. Ongeacht KVC Ichtegem, rode lantaarn in derde B, zich de laatste vier speeldagen van het seizoen redt of niet. Bij geel-blauw zijn er veel vertrekkers en mannen die stoppen met voetballen. Toch zijn er ook nog vier of vijf blijvers.

“Mijn zoon Jason”, begint T’Jonck de opsomming van clubgetrouwen. “Lorenzo Degrande, Alexander Vyvey en misschien ook Tijs Van Wauwe. Ondanks vier of vijf clubs interesse toonden, blijft ook onze aanvaller Tiziano Tierentyn bij onze club voetballen. We verwachten dat hij in vierde provinciale veel doelpunten maakt. De rest van de ploeg zullen jongeren zijn. Omdat zij nog geen ervaring hebben met spelen in een eerste elftal beginnen we liever onderaan de ladder in vierde provinciale.”

Doordat Peter Linskens, de huidige T1 van KVC Ichtegem, niet meegaat in het fusieproject moest een andere trainer worden gevonden. De keuze viel op Dominic Janssens, ex-trainer van onder meer KVE Gistel. “We beschikken intussen ook over een sportieve cel”, gaat T’Jonck verder. “Jason Van Thomme, onze huidige T2, en Koen Coudeville nemen dat werk voor hun rekening.”

Twee voorzitters

Sowieso neemt KVC JEI een aparte start. De nieuwe club begint, jawel, met twee voorzitters. Zowel Rudi Ilegems als Rudy T’Jonck zullen de vereniging leiden. “Ik was bereid mijn voorzitterschap af te staan aan Rudi, maar hij vond dat we samen aan de fusieploeg moesten beginnen”, beweert Rudy T’Jonck.

Zo gezegd, zo gedaan. Tegen 1 juni 2024 zal de overname van de vzw van Jong Eernegem door KVC Ichtegem administratief geregeld worden. “Wij vinden de lokale verankering heel erg belangrijk”, benadrukt Ilegems. “Dat was ook bij de start van Jong Eernegem het opzet. Wat het eerste elftal betreft: we maken er geen prestigeproject van. We blijven dat doen met eigen mensen.”

Ophefmakende transfers moeten niet worden verwacht. KVC JEI wordt een club met naar schatting bijna 300 leden. “Wij zien Eernegem vooral als een trainingscentrum, Ichtegem wordt wedstrijdsite”, verduidelijkt Ilegems. “Op de Keiberg zijn er veel meer mogelijkheden. Het is een voordeel dat dankzij de midweekwedstrijden de ouders van jeugdspelers van Jong Eernegem de weg naar Ichtegem al gevonden hebben. We gaan daar ook soepel in zijn. Bestaat een jeugdploeg vooral uit spelertjes die in Eernegem wonen, trainen we daar. Is een ander jeugdteam hoofdzakelijk samengesteld uit inwoners van Ichtegem zullen die op de Keiberg trainen.”

The post Voorzitters houden KVC JEI boven de doopvont: “Trainen in Eernegem, spelen in Ichtegem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Priester die sprak op begrafenis Navalny krijgt zonder reden sanctie

De priester die vorige maand een grafrede hield voor Alexej Navalny, oppositiekandidaat van president Poetin, zal drie jaar lang geen religieuze diensten mogen leiden. Dat besliste de geestelijke leider van de Russisch-orthodoxe Kerk, Kirill, in een decreet. Dat decreet werd onlangs gepubliceerd op de website van het Patriarchaat van Moskou.

Lees meer »

Man (21) riskeert celstraf nadat hij slachtoffer op hoofd en in rug schopt na discussie aan café De Viking

Een 21-jarige jongeman riskeert een celstraf voor zinloos geweld aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. G.G. ging daarbij brutaal te keer. Zo schopte hij zijn slachtoffer in de rug en zelfs op het hoofd. “Hij mag van geluk spreken dat het slachtoffer niet ernstig gewond raakte”, sprak de procureur.
The post Man (21) riskeert celstraf nadat hij slachtoffer op hoofd

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne – Zelensky wil buitenlandse investeringen in Oekraïense defensie

Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst

Lees meer »

KIJK. Prins William verklapt favoriete mop van dochtertje Charlotte: “Deze moet ik vaak opnieuw horen”

Tijdens zijn bezoek aan een middelbare school in Rowley Regis heeft prins William (41) zich van zijn meest humoristische kant laten zien. De leerlingen vroegen hem om een typische ‘dad joke’ (een melige mop waarmee ouders op de proppen komen) te vertellen. Waarop William het favorietje mopje steelt van zijn dochter prinses Charlotte (8), dat hij thuis meermaals moet aanhoren:

Lees meer »

Biden tijdens diner voor journalisten: “Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een zesjarige”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag tijdens het jaarlijkse ‘Correspondents’ Dinner’ voor de verslaggevers van het Witte Huis de draak gestoken met zijn politieke rivaal Donald Trump. Daarbij verwees het 81-jarige Amerikaanse staatshoofd met een knipoog naar de bezorgdheden over zijn eigen leeftijd. “Leeftijd is een probleem”, dixit Biden, “ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een

Lees meer »

Nederlandse parachutisten raken verstrengeld tijdens sprong: beide mannen afgevoerd

Twee parachutisten zijn afgevoerd naar het ziekenhuis na een mislukte sprong in Diest. De militairen uit Nederland raakten bij een oefening verstrengeld en zijn naar beneden gestort. “De mannen probeerden hun reserveparachute te openen”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). “Dat lukte bij een militair maar deels, waarna hij met stevige snelheid naar beneden viel.”

Lees meer »