Kapitein Jason T’Jonck (KVC Ichtegem 3B) buiten strijd met blessure: “Te weinig vaste waarden op het veld”

Eén overwinning, één gelijkspel, acht nederlagen: KVC Ichtegem is in derde B met vier punten rode lantaarn. Uit bij VV Westkapelle werd een eerste vroege zespuntenmatch met 3-0 verloren. Zondag thuis tegen KFC Doomkerke volgt een tweede kans om operatie redding in te luiden.

“Als je de 3-0-uitslag ziet, denkt iedereen dat we op Westkapelle heel weinig in de pap te brokken hadden”, beseft aanvoerder Jason T’Jonck. “Wij speelden een goeie eerste helft. Alleen vergaten we te scoren. In de tweede helft kende Westkapelle vijf dolle minuten waarin zij twee keer scoorden. De 1-0 was een wereldgoal, pal in de kruising vanuit een scherpe hoek. Terwijl wij de eerste 45 minuten twee tot drie hele goeie kansen lieten liggen.”

Snel deze bladzijde omdraaien dus. Met de komst van Doomkerke, dertiende in de stand met vier punten meer, krijgt KVC Ichtegem een nieuwe kans om zich te rehabiliteren. Wat moet gebeuren zonder kapitein Jason T’Jonck, want hij viel in Westkapelle uit met een spierletsel. “Ik vrees een spierscheur”, zucht hij. “Het is nu dinsdagavond en het doet nog altijd pijn.”

Een geblesseerde speler extra voor trainer Gunther Gesquière. “Dat is bij ons het probleem: te veel vaste waarden zijn onbeschikbaar”, gaat T’Jonck verder. “Vorige zondag ging Tijs Van Wauwe starten, maar tijdens de opwarming haakte hij toch af en begon hij op de bank. Lorenzo Degrande is ook nog steeds buiten strijd. Niemand had voor de start van de competitie verwacht dat het zo slecht zou zijn. Aan onze trainer ligt het zeker niet. We hebben te veel pech, momenteel is er iets te weinig kwaliteit.”

Sterkere reeks

Wat betekent dat het tegen Doomkerke alweer niet makkelijk wordt om op de eigen Keiberg de eerste punten te halen. De vier punten die Ichtegem tot nog toe sprokkelde werden buitenhuis veroverd. “We zitten in een reeks met heel wat ploegen die we niet kennen”, besluit T’Jonck. “Het is nu al duidelijk dat deze reeks veel sterker is. Het wordt moeilijk, maar we geven nog niet op want er volgen nog twintig wedstrijden.” (HF)

Zondag 12 november om 15 uur: KVC Ichtegem – KFC Doomkerke.

The post Kapitein Jason T’Jonck (KVC Ichtegem 3B) buiten strijd met blessure: “Te weinig vaste waarden op het veld” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Filou Oostende start met zege in play-offs

Filou Oostende, Antwerp en Limburg United zijn woensdag met een thuiszege aan de kwartfinales (best of three) van de nationale play-offs begonnen, Luik won op verplaatsing. Oostende won met 83-64 van Leuven, Antwerp met 80-64 van Bergen en Limburg met 90-84 van Mechelen. Luik ging met 93-98 winnen in Charleroi.
The post Filou Oostende start met zege in play-offs

Lees meer »

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt Tinne Van de Straeten in conflict met MR-voorzitter Bouchez: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoeks­commissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Europese tour van Taylor Swift ziet er volledig anders uit, van outfits tot nieuwe muziek: dit zijn alle aanpassingen

Het viel te verwachten, maar nu is het ook bevestigd: Taylor Swift voegde gisterenavond tijdens haar eerste, Europese show in Parijs, een nieuw deel toe aan haar ‘Eras Tour’. Vanaf nu zijn er ook liedjes van haar nieuwe plaat, ‘The Tortured Poets Department’, te horen. Daarnaast haalde Swift ook heel wat nieuwe outfits uit de kast én husselde ze de

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël vindt nieuwe tunnels in Gazastrook

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Na meer dan 20 jaar weer een afdeling van Vooruit in Maldegem

Na 20 jaar heeft de socialistische familie weer voet aan de grond in Maldegem. In aanwezigheid van voormalig voorzitter van Vooruit Conner Rousseau, federaal Volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke en burgemeester van Zelzate Brent Meuleman, werd zaterdagnamiddag in café Twit Peird de officiële start van de Maldegemse afdeling van Vooruit gegeven.
The post Na meer dan 20 jaar weer een afdeling

Lees meer »

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

Hamas toont opnieuw video van Israëlische gijzelaar

De al-Qassam-brigade, de gewapende vleugel Hamas, toont een video waarop een Israëlische gijzelaar te zien is. De beelden hebben ze op de berichtendienst Telegram geplaatst. Het gaat om Nadav Popplewell, die werd gevangengenomen na de aanval van Hamas op 7 oktober. Volgens de al-Qassam-brigade is de man intussen overleden aan zijn verwondingen na Israëlische bombardementen.

Lees meer »