Honderden mensen ziek na bezoek aan feesttent in Stuttgart

Honderden mensen die afgelopen weekend naar een lentefeest in Stuttgart zijn gegaan, hebben maag- en darmklachten gekregen. De gemeente Stuttgart spreekt volgens plaatselijke media van een enorme uitbraak, met zeker driehonderd mensen met klachten.

 

Meer krantenkoppen in België

Ken jij al deze politieke termen? Wij zetten er een hele hoop op een rijtje

Cordon sanitaire, fracties, links – rechts, uitvoerende macht, opkomstplicht… . Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen (9 juni is het zover), komt er steeds meer politiek jargon aan bod in artikels of zelfs gesprekken aan tafel met vrienden of collega’s. Dat je niet helemaal weet wat al die termen inhouden, is zeker niets om je voor te schamen. Om je

Lees meer »

Georges (99) en Clarisse (94) uit Wingene zijn 75 jaar getrouwd

Maandag 13 mei was een bijzondere feestdag in het wzc Amphora in Wingene, want dan vierde het echtpaar Georges Steenbeke (99) en Clarisse Desmet (94) zijn 75ste huwelijksverjaardag. Het is een moment dat de meesten onder ons nooit zullen meemaken. En wat nog straffer is: tot vorig jaar leefde het koppel nog zelfstandig in zijn eigen huis in de Toekomstlaan

Lees meer »

Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen maar geen gehoor van de verzekering”

Het huis van Carole Himpens en haar man Roeland de Grande werd op 5 februari onbewoonbaar verklaard na een brand. Nog altijd wachten ze op groen licht van de verzekering voor de heropbouw, dit terwijl de bouwvakantie nadert. “Een stand van zaken? Daar hebben we het raden naar.”
The post Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

Bedrag van Vlaamse transfers neemt nog toe, maar gewicht ervan daalt

In euro’s nemen de transfers vanuit Vlaanderen naar Wallonië de komende jaren nog toe, maar in verhouding tot de economie weegt de financieringsstroom minder zwaar. Dat blijkt uit een update van de transfersstudie van de professoren Willem Sas (KU Leuven/University of Stirling) en Tom Truyts (KU Leuven/UCLouvain Saint-Louis Bruxelles) die zaterdag in De Tijd staat.

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »