“Jeugd zal kern vormen van A-elftal”: KVC Ichtegem en Jong Eernegem fusioneren tot KVC JEI

Derdeprovincialer KVC Ichtegem gaat in zee met Jong Eernegem, de nieuwe Eernegemse voetbalploeg die vorig jaar boven de doopvont werd gehouden. Voorzitters Rudy T’Jonck (KVC Ichtegem) en Rudi Ilegems (Jong Eernegem) bereikten die intentieovereenkomst. De nieuwe voetbalclub zal voluit Koninklijke Voetbal Club Jong Eernegem-Ichtegem heten.

Jong Eernegem werd vorig jaar boven de doopvont gehouden na een hetze binnen de bestuursploeg van SK Eernegem. Voor derdeprovincialer KVC Ichtegem zag de toekomst er dan weer minder rooskleurig uit. Dat liet voorzitter Rudy T’Jonck begin dit jaar nog optekenen in deze krant. En dus brengt een fusie soelaas. Beide voetbalverenigingen vonden elkaar daarin en tekenden een intentieovereenkomst. “De samensmelting van KVC Ichtegem en Jong Eernegem is een natuurlijke evolutie, gebaseerd op een gedeelde visie op voetbal. De focus op (jeugd)spelers uit onze gemeente en jeugdwerking is essentieel. Ze zullen samen de kern vormen van ons eerste elftal, geworteld in lokale trots. We willen bouwen aan een sterke jeugdwerking, waar elk kind de kans krijgt om te groeien, ongeacht achtergrond of vaardigheid. Deze fusie gaat niet alleen over het vormen van een winnend team op het veld, maar ook over het bouwen van een hechte voetbalclub buiten de lijnen”, klinkt het op de Facebookpagina van KVC Ichtegem.

Infomomenten

Er worden infomomenten voorzien voor spelers en ouders van beide clubs omtrent de toekomstige werking: op donderdag 28 maart om 19.30 uur (voor U15 tot en met A-kern), op vrijdag 5 april om 19.30 uur in de Suprima Lounge in de Fabriekweg 48 in Eernegem (balbal tot en met U13) en op maandag 8 april om 19.30 uur in de kantine van KVC Ichtegem (balbal tot en met U13). “Voor de sessies van onder- en middenbouw kan er aangesloten worden op het moment, wanneer voor spelers en ouders het beste past.”

“Met de voltallige bestuursploeg en de sportieve omkadering zijn we klaar voor de toekomst. Hopelijk mogen we alle huidige leden (van beide clubs) ook begroeten in ons nieuw verhaal en worden we met vereende krachten nog groter en sterker als voetbalgemeenschap.”

The post “Jeugd zal kern vormen van A-elftal”: KVC Ichtegem en Jong Eernegem fusioneren tot KVC JEI is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw speeltoestel voor Slachthuiswijk

Naar aanleiding van de prijsuitreiking gingen marktkramers, een delegatie van het gemeentebestuur, marktgangers en vrijwilligers van Oranje op de foto.
The post Nieuw speeltoestel voor Slachthuiswijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Jean-Marie en Monique

Op 19 april 1974 gaven Jean-Marie Eeckhout (69) en Monique De Loore (69) elkaar het jawoord. Die huwelijksverjaardag vierden ze in restaurant De Golf op de Zeedijk in het bijzijn van hun familie. Jean-Maire werkte hard voor zijn gezin. Hij deed dat als mechanieker bij staalproducent ArcelorMittal. Monique bleef ondertussen thuis om voor hun kinderen
The post Goud voor

Lees meer »

Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan

Koekoek! Voor de kinderen van basisschool De Driespan in de Tempeldreef stond er een leuke verrassing te wachten. Dankzij de Milieuzorg Op School-subsidie van stad Gistel kon de school een splinternieuw kippenhok aankopen en installeren.
The post Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Joost Klein zal vanavond niet optreden voor de vakjury maar deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein zal vanavond niet te zien zijn bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek niet is afgerond, blijft Joost dus nog

Lees meer »

Terras sportkaffee J&J is klaar

Na het zweten weer wat vocht inslaan? Voortaan kan je bij Sportkaffee J&J in sportcentrum Zomerloos ook op het ruime buitenterras terecht. Het zonnige stekje werd officieel ingehuldigd. Joke Bullynck (51) en Jean Jonckheere (50) zijn al sinds 2017 uitbaters van de horecazaak gekoppeld aan het sportcentrum. Sportkaffee J&J is voor een pak verenigingen en
The post Terras sportkaffee

Lees meer »

Vijftigste huwelijksverjaardag van Daniel en Jenny

Op vrijdag 17 mei zijn Daniel Tant (74) en Jenny Mahieu (69) exact vijftig jaar getrouwd. Ze wonen in het Populierenhof in Langemark. De twee leerden elkaar kennen op een kermisbal in 1972 in feestzaal Casino in Langemark, waar twee jaar later ook het huwelijksfeest plaatsvond. Daniel werkte tijdens zijn beroepsloopbaan eerst in een tegelfabriek
The post Vijftigste huwelijksverjaardag

Lees meer »

Seniorensportdag ‘Beleef en beweeg’

De jaarlijkse West-Vlaamse sportdag ‘Beleef en beweeg’ vindt dit jaar plaats op donderdag 16 mei in Expo Roeselare. De dag wordt gevuld met een ruim aanbod aan beweeg- en sportactiviteiten.
The post Seniorensportdag ‘Beleef en beweeg’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.
The post Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »