Gunther Gesquière stapt na 0-11-vernedering op bij KVC Ichtegem: “Helaas, mentaal is het op”

Gunther Gesquière (38) gooit de handdoek. De 0-11-vernedering tegen Zerkegem was voor de trainer van KVC Ichtegem de spreekwoordelijke druppel. Hulptrainer Jason Van Thomme neemt tijdelijk over.

KVC Ichtegem zit na 14 speeldagen aan één overwinning (2-4 bij Pittem) en twee puntendelingen (2-2 bij Lombardsijde, 4-4 tegen Doomkerke). Met vijf punten lijkt de situatie stilaan uitzichtloos. Een afstraffing op de eigen Keiberg door een ploeg die in derde B niet eens tot de afgescheiden top drie hoort, kwam bij trainer Gesquière hard aan. Hij hing zondagavond al 45 minuten aan de telefoon met Rudy T’Jonck. Een dag later kon de voorzitter zijn trainer niet meer overtuigen verder te doen. “Mentaal is het op”, aldus Gesquière. “Ik heb er alles aan gedaan om de trein op de rails te krijgen, helaas… Ik stop als trainer van KVC Ichtegem.”

Slechte mentaliteit

In de thuismatch tegen Zerkegem zat de hoofdtrainer als wisselspeler op de bank. Uit noodzaak omdat hij geen vijftiende man vond. “Tien basisspelers zijn geblesseerd”, zucht voorzitter T’Jonck. “Dat is een probleem. Ik vrees dat enkelen onder hen pas in februari fit zullen zijn. Tegen Zerkegem stond onze beloftendoelman onder de lat. Onze twee centrale verdedigers zijn ook beloften. De eerste twintig minuten leverde elk schot op doel van Zerkegem een doelpunt op.”

De talrijke geblesseerde spelers ziet de voorzitter van KVC Ichtegem niet als de enige verklaring. “De mentaliteit is ook een probleem”, zucht de getergde preses. “Toen wij voetbalden regelden we onze vakantie zodat we geen enkele training misten. Nu gaan ze tijdens het seizoen twee, drie weken op verlof. Een andere speelde zaterdagnamiddag liefhebbersvoetbal, zondagvoormiddag met de beloften, maar goesting om ’s namiddags bij het eerste elftal op de bank te zitten had hij niet meer. Bij onze trainer was het op. Jason Van Thomme neemt tijdelijk over. Uit bij Ruddervoorde moeten we Jordy Timperman door een gele strafdag missen. Hij en z’n broer Jody, die jammer genoeg geblesseerd is, zijn nochtans voorbeelden voor de rest.”

Zaterdag 16 december om 19.30 uur: KDC Ruddervoorde – KVC Ichtegem.

The post Gunther Gesquière stapt na 0-11-vernedering op bij KVC Ichtegem: “Helaas, mentaal is het op” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Dertien lokale besturen uit de regio gingen de strijd met elkaar aan om de meeste stappen te zetten. Ze stapten samen symbolisch 10.000 stappen om aandacht te vragen voor de 10.000 stappenclash in mei. Schepen Frans Lefevre, sprokkelde een indrukwekkende 12.175 stappen en ging met de prijs aan de haal.
The post Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Lees meer »

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Poperinge krijgt standbeeld dat Metallica eert

Op woensdag 12 juni om 11 uur wordt op de parking van de Maekeblydezaal in de Doornstraat in Poperinge een standbeeld onthuld ter ere van de metalgroep Metallica. Aanleiding is de herdenkingsvierdaagse van 40 jaar Heavy Sound Festival, en het feit dat de toen nog jonge snaken van Metallica in 1984 liefst driemaal in Poperinge optraden.
The post Poperinge

Lees meer »

Knut Vyvey kwalificeert zich voor het WK Ironman 70.3

Knut Vyvey nam onlangs deel aan de Ironman 70.3 in Valencia en bemachtigde daar in zijn leeftijdscategorie een kwalificatie voor het WK van eind dit jaar in Taupo, Nieuw-Zeeland. “Het is misschien once in a lifetime. Mijn vriendin en ik hebben er over nagedacht en beslist om te gaan.” Het was dubbel feest voor Knut
The post Knut Vyvey

Lees meer »

NMBS zet kantoorcomplexen aan Brussel-Zuid te koop

De NMBS zoekt een koper voor vier kantoorcomplexen aan het station Brussel-Zuid, goed voor 150.000 vierkante meter. Dat schrijft ‘De Tijd’ vrijdag. Normaal zou het consortium dat de nieuwe hoofdzetel van de spoorwegmaatschappij mag bouwen, de sites overnemen.

Lees meer »

Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag open zonder afspraak tijdens openingsuren

Sedert de covid-19-uitbraak in 2020 gingen steeds meer organisaties uitsluitend op afspraak gaan werken, zo ook de gemeente Deerlijk. Eerder werd er al beslist om het gemeentehuis elke donderdag opnieuw vrij toegankelijk te maken, maar de gemeente heeft nu beslist om het gemeentehuis elke dag open te stellen tijdens de openingsuren.
The post Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag

Lees meer »

Sam Gooris krijgt bij nieuwe solosingle voor het eerst hulp van zoon Kenji: “Supertrots op het resultaat”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »