Toekomst KVC Ichtegem is in gevaar: “We hebben zelfs niet meer de noodzakelijke mensen om transfers te regelen”

Sportief gaat het absoluut niet goed met KVC Ichtegem. Het eerste elftal staat in derde provinciale B troosteloos laatste en verloor vorige zondag met 2-0 bij FC Veldegem, op één na laatste. Voorzitter Rudy T’Jonck (58) wil de fakkel doorgeven, maar merkt dat niemand staat te springen om hem op te volgen.

In het provinciale en nationale amateurvoetbal zijn alle clubs al enkele weken bezig met de vorming van een spelerskern voor volgend seizoen. Ook KVC Ichtegem zou dat moeten doen, maar dat is nog niet gebeurd. Intussen is al duidelijk dat topscorer Jordy Timperman volgend seizoen zijn kans gaat bij KWS Houthulst.

“Die transfer heb ik via de sociale mediakanalen moeten vernemen”, beweert voorzitter T’Jonck. “Dat is niet erg, ik neem Jordy niets kwalijk. Hij zal er de komende weken alles aan doen om KVC Ichtegem in derde provinciale te houden. Had iedereen maar zijn mentaliteit. Dan stonden we niet waar we nu staan. Al vind ik het jammer dat ik de transfer via de sociale media vernam.”

Hoop blijven koesteren

“Voor ons is het moeilijk om de onderhandelingen met de spelers voor volgend seizoen op te starten”, benadrukt de Ichtegemse preses. “Vooral gezien onze positie in het klassement. Met vijf punten uit zestien matchen ziet het er niet rooskleurig uit. Toch ben ik ervan overtuigd dat Peter Linskens, onze nieuwe trainer, er alles zal aan doen om de ploeg in extremis op de rails te krijgen.”

Er is nog een andere reden waarom KVC Ichtegem nog niet rond de tafel zat met de eigen spelers, noch met potentiële nieuwkomers. “We hebben geen mensen meer om de noodzakelijke taken uit voeren”, zucht T’Jonck. “Ons bestuur bestaat uit twee zeventigers, twee mensen van halfweg de zestig, ik ben 58 en we hebben ook nog twee veertigers. Natasja Sioen, onze gerechtigd correspondent, stopt op het einde van dit seizoen, dat staat honderd procent vast. Als er geen mensen bijkomen die zich willen engageren, vrees ik dat de toekomst van de club op de helling staat.”

Niet in de steek laten

Duidelijke taal van de Ichtegemse voorzitter die vijftien jaar in het zadel zit. “Het is altijd mijn bedoeling geweest tien jaar voorzitter te blijven en dan een opvolger te krijgen”, gaat T’Jonck verder. “Intussen zit ik al aan vijftien seizoenen als voorzitter. Vorig seizoen stond mijn besluit vast om te stoppen. Twee bestuursleden hebben mij kunnen overtuigen verder te doen. Ik wil die mensen niet in de steek laten. Maar het is te veel aan het worden. Weglopen en de schuld op iemand anders steken, zou het makkelijkst zijn. Het is een nieuwe trend, maar ik doe daar niet aan mee.”

Het lijkt alsof de Ichtegemse voorzitter bijna ten einde raad is. “Bij de club ben ik momenteel niet alleen voorzitter”, benadrukt hij. “Ik neem ook de rol van penningmeester voor mijn rekening, ik ben verantwoordelijk voor de sponsoring en ben daar bovenop ook sportief verantwoordelijke. Daarnaast moet ik ook een bedrijf draaiende houden. Dit is op persoonlijk vlak niet vol te houden.”

Vrijwilligers tekort

Zal er volgend jaar nog voetbal zijn op de Ichtegemse Keiberg? Het ziet er, sportief en extrasportief, niet goed uit voor de club die in 1955 het levenslicht zag. Het lijkt erop dat KVC Ichtegem, dat inzake jeugd al een samenwerking heeft met Jong Eernegem, op een onoverzichtelijk kruispunt staat.

“De uitbating van onze kantine is ook een probleem”, beweert T’Jonck. “Momenteel kunnen we rekenen op mensen die deze taak overnemen. Maar dat kan niet blijven duren want nu gebeurt dat door een bestuurslid en door onze voorzitter van de jeugd. Ook wij hebben vrijwilligers tekort. Een probleem waarmee heel wat verenigingen te kampen hebben.”

De voorzitter van de geel-blauwen stelt het uiteindelijk heel scherp. “Het is tijd dat de mensen die kritiek geven eens goed nadenken”, besluit de bedrijfsleider. “En aan de kar duwen in plaats van ze tegen te houden.”

Zondag 14 januari om 15 uur: KVC Ichtegem – SC Lombardsijde.

The post Toekomst KVC Ichtegem is in gevaar: “We hebben zelfs niet meer de noodzakelijke mensen om transfers te regelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Bully-politiek”: minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil een klacht indienen tegen Georges-Louis Bouchez (MR) wegens laster

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil een klacht indienen tegen partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) wegens laster. Dat zegt ze in een interview met De Standaard en het wordt aan VRT NWS bevestigd. Van der Straeten heeft haar advocaat gevraagd om de mogelijke juridische stappen te onderzoeken en de procedure in gang te zetten. "Dit is bully-politiek",

Lees meer »

Vijftigste huwelijksverjaardag van Daniel en Jenny

Op vrijdag 17 mei zijn Daniel Tant (74) en Jenny Mahieu (69) exact vijftig jaar getrouwd. Ze wonen in het Populierenhof in Langemark. De twee leerden elkaar kennen op een kermisbal in 1972 in feestzaal Casino in Langemark, waar twee jaar later ook het huwelijksfeest plaatsvond. Daniel werkte tijdens zijn beroepsloopbaan eerst in een tegelfabriek
The post Vijftigste huwelijksverjaardag

Lees meer »

“Hij begon zich meteen te verontschuldigen”: nieuwe details opgedoken over Songfestivalincident van Joost Klein

Er blijven maar nieuwe details opduiken over het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam, heeft Klein zich na het voorval verschillende keren verontschuldigd. Volgens enkele anonieme bronnen zou Klein meerdere keren “het spijt mij” gezegd hebben.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt Russische aanslagen te hebben verijdeld in Kiev – Vier doden in bezet Oekraïne en in Russisch grensgebied

Bij een zware explosie in een appartementsgebouw in de Russische oblast Belgorod zijn volgens de Russische autoriteiten vijftien mensen om het leven gekomen. Moskou houdt Oekraïne verantwoordelijk, maar over die versie van de feiten bestaat redelijke twijfel. De Zweedse premier Ulf Kristersson zegt intussen dat zijn land ervoor open staat om Amerikaanse kernwapens te plaatsen mocht het ooit tot een

Lees meer »

“De lijnrechter gaf zijn fout toe”: Bayern woedend na “absolute ramp” van arbitrage in slotfase

In de absolute slotseconden en bij een 2-1-achterstand voelde Bayern zich benadeeld in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Een laatste kans voor de Duitsers werd vroegtijdig afgevlagd en afgefloten voor offside, waarna de bal via De Ligt alsnog in het Madrileense doel ging. Tuchel en co. wisten met hun woede geen blijf. “Excuses niet aanvaard.”

Lees meer »

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik verwacht een Vingegaard in heel goeie vorm”: Pogacar, die op rustdag ijsje eet, zit al met Tour in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een wespenfobie?

“De Aziatische hoornaar wordt het zichtbaarste insect in Vlaanderen”, zo stelden onderzoekers afgelopen weekend over de invasieve exoot. Straffer: volgens de wetenschappers hebben we de strijd tegen de forse wesp verloren. Wat betekent dat voor Vlamingen die lijden aan een wespenfobie of spheksofobie? Hoe kijken zij naar deze evolutie? En hoe bereiden ze zich voor op de zomermaanden?

Lees meer »