Oude omgevingsvergunning voor Club Brugge-stadion blijft vernietigd

De omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge blijft vernietigd. Dat heeft de Raad van State beslist. Een tegenvaller voor de voetbalclub, maar geen ramp. Sinds november loopt al een nieuwe aanvraag. 

Meer krantenkoppen in België

Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2024?

Maandagavond 13 mei weten we wie de Libris Literatuur Prijs 2024 wint. Onder de zes genomineerden zit nog één Belgische auteur: Maud Vanhauwaert maakt met haar roman ‘Tosca’ nog kans op de prestigieuze literaire prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees meer »

Vruchtbaarheidscontroles vanaf 20 jaar: president Emmanuel Macron doet opvallend voorstel in Geboorteplan voor Frankrijk

Vruchtbaarheidscontroles voor mannen en vrouwen vanaf de leeftijd van 20 jaar: dat is het opvallende voorstel dat president Emmanuel Macron doet in zijn Geboorteplan voor Frankrijk. Daarmee wil hij het vruchtbaarheidscijfer doen stijgen. VUB-professor Herman Tournaye vindt zulke controles geen slecht idee: "Er moet meer bewustwording komen rond onze biologische klok".

Lees meer »

Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Wat maakt je een goede ondernemer? Wat zijn de do’s en de don’ts? Wie anders dan de bekendste ‘bedrijvendokter’ van het land kan ons daar een antwoord op geven? Kamal Kharmach redde in zijn VRT-reeks ‘Andermans zaken’ al tal van bedrijven, waaronder enkele West-Vlaamse ondernemingen.
The post Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Lees meer »

Hilde Vautmans reageert op aantijgingen in Knack-artikel: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft het gemeentebestuur vorige week op de hoogte gebracht van de opstart van de verkoopprocedure van de site Jacobinessenhoeve. “Vorig jaar werd nog een sloopaanvraag voor deze historische hoeve ingediend, maar die werd onder mijn impuls geweigerd”, aldus schepen Kristof Vermeire.
The post Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »