LIVE OEKRAÏNE. Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne – Zelensky wil buitenlandse investeringen in Oekraïense defensie

Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Oostendse Kathelijn Vervarcke schrijft Vlaamse verzetsroman

Met ‘De tekenaar van het verzet’ levert auteur Kathelijn Vervarcke uit Oostende een eerste Vlaamse verzetsroman af. Haar zoektocht naar het leven van verzetsstrijders Emile Fryns en Honoré Houvenaeghel resulteerde in een theaterwandeling en een beklijvend boek.
The post Oostendse Kathelijn Vervarcke schrijft Vlaamse verzetsroman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide gestart: “Nieuwe pendelparking met 160 plaatsen op komst”

De laatste fase van de heraanleg van de stationsparking in Diksmuide start. Daarbij zullen zowel de parking als de overweg tijdelijk zijn afgesloten. “Er komt een volledig nieuwe pendelparking met 160 plaatsen, een fiets- en wandeltunnel onder de sporen en een veilige in- en uitrit”, geeft burgemeester Lies Laridon mee.
The post Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin geeft opdracht om testen uit te voeren met tactische kernwapens: “Bedoeld om Westen af te schrikken”

Rusland gaat testen uitvoeren met tactische nucleaire wapens. President Vladimir Poetin heeft hiervoor de opdracht gegeven. “De bedoeling is om het Westen af te schrikken”, klinkt het. Oekraïne voerde daarnaast een droneaanval uit op de Russische regio Belgorod. Daarbij zijn zeker 6 doden en 35 gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de aan Oekraïne grenzende regio. Volg hier alle ontwikkelingen

Lees meer »

West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK

Surf City El Salvador organiseerde voor de tweede keer ’s werelds belangrijkste surfwedstrijd voor junioren, waar de deelnemers de iconische golven konden trotseren van La Bocana en El Sunzal.
The post West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Howest Esports organiseert tweede editie van LAN-party ‘NeverLANd’ in Depart

Howest Esports, een team van een twintigtal studenten van Howest, organiseert jaarlijks verschillende evenementen waaronder een heuse LAN-party: NeverLANd, van 26 juni 14 uur tot 27 juni 14 uur. “We doen dit niet alleen omdat we gepassioneerd zijn door videogames, maar ook om de Esports sector een boost te geven. Dit sluit perfect aan bij onze opleiding Esports”, zegt PR-verantwoordelijke

Lees meer »