Ex-presidenten Obama en Clinton helpen Biden handje bij verkiezingscampagne: 26 miljoen dollar in het laatje

De voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama en Bill Clinton hebben aan de zijde van huidig president Joe Biden deelgenomen aan een fundraiser voor de verkiezingen. De drie Democraten tekenden donderdagavond present in New York en brachten meer dan 26 miljoen dollar in het laatje. Bij het event in de Radio City Music Hall in Manhattan waren ook meerdere muzieksterren aanwezig.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom worden we zo slechtgezind van regenweer?

Het aanhoudende regenweer zorgt bij heel wat mensen voor een slecht humeur. Volgens biometeoroloog Bert Heusinkveld van de Wageningen Universiteit zijn daar een paar logische verklaringen voor. Van de isolatiewaarde van je kleding tot de oertijd: een paar redenen waarom je het zo moeilijk hebt met de druilerige lente.

Lees meer »

“Coucke is bedrogen”: Van Holsbeeck en Henrotay naar correctionele rechtbank voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

De Brusselse raadkamer heeft beslist dat voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-CEO Jo Van Biesbroeck en makelaar Christophe Henrotay zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. Ex-voorzitter Roger Vanden Stock, ex-clubadvocaat Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten werden niet doorverwezen.

Lees meer »

Groen doet voorstel om loopbaanonderbreking zonder reden weer in te voeren: “Laten we investeren in mensen in plaats van ze uit te persen”

Volgens Groen moeten werknemers hun loopbaan kunnen onderbreken zonder reden. Met die vrije tijd kunnen mensen een tijdje thuisblijven of zelfs een lange reis maken, terwijl ze daar een maandelijkse vergoeding van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) voor krijgen. Dit principe wordt ongemotiveerd tijdskrediet genoemd. Het is volgens de covoorzitter van Groen, Jeremie Vaneeckhout, een manier om stress en burn-out

Lees meer »

Wilders doet ook echt aangifte tegen Timmermans wegens opruiing

PVV-leider Geert Wilders houdt voet bij stuk en heeft maandag aangifte gedaan tegen GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans. Uitspraken die Timmermans zaterdag tijdens een partijcongres deed, komen voor de winnaar van de Nederlandse verkiezingen neer op “opruiing”. In de aangifte is te lezen dat Timmermans zou hebben aangezet tot strafbare feiten.

Lees meer »

ANALYSE. Hoe liggen de kaarten in Oekraïne? Oorlogsexpert Housen: “Dit parelsnoer van vijf steden in de Donbas, daar is het Poetin om te doen”

Precies twee jaar en twee maanden na de Russische inval in Oekraïne is het einde van de oorlog nog niet in zicht. Hoe liggen de kaarten op het terrein? Waar boeken de Russen vooruitgang? En kan Oekraïne zich blijven verdedigen? Kolonel en expert oorlogstactiek Roger Housen analyseert. “Dit snoer van vijf steden, de parels van de Donbas, daar is het

Lees meer »