“Ik moest mezelf een paar keer in de arm knijpen”: West-Vlaamse ondernemer interviewt Barack Obama

Het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs vormde gisterennamiddag het decor voor een uniek event: de Amerikaanse oud-president Barack Obama kwam er de aftrap geven van SuperNova, het technologiefestival dat Vlaanderen op de kaart wil zetten als dé techregio van Europa. De 1.800 stoeltjes waren stuk voor stuk bezet, maar op het podium was het een West-Vlaming die de oud-president van de Verenigde Staten aan de tand mocht voelen. “Hij heeft ons achteraf complimenten voor de organisatie gegeven”, blikt Jürgen Ingels terug.

De komst van Barack Obama naar ons land gisteren was big news. De voormalig president van de Verenigde Staten kreeg de eer om het techfestival SuperNova op gang te trekken en daarvoor zakte de beau monde van de Belgische bedrijfswereld naar Puurs af.

Naast heel wat topondernemers zaten ook politici als Jan Jambon, Annelies Verlinden en Annemie Turtelboom in de zaal, maar ook heel wat gewone stervelingen diepten maar wat graag 650 euro uit de portefeuille om Obama aan het werk te zien en vooral te horen.

“Ik was aanvankelijk wat nerveus, maar op het podium voelde ik me als een vis in het water”

Elke aanwezige mag voor die prijs ook twee dagen naar SuperNova in de Waagnatie in Antwerpen, maar nu al is duidelijk dat Obama’s passage een van de absolute hoogtepunten zal worden.

Hij werd op het podium geïnterviewd door Jürgen Ingels (52). De uitgeweken Roeselarenaar is de man die de ex-president naar ons land wist te halen en hij legde hem een resem interessante vragen voor.

Eén keer in je leven

“Het was van begin tot einde genieten”, glundert Jürgen the day after. “Ik was best wat gestresseerd, maar eenmaal op het podium voelde ik me als een vis in het water. Obama zelf ook, trouwens. We voelden elkaar zeer goed aan. Het was trouwens aanvankelijk niet het plan dat ik de man zou interviewen, maar nu ben ik blij dat ik ingestemd heb. Een dergelijke kans krijg je maar één keer in je leven.”

Het viel Jürgen vooral op dat Obama heel open praatte en geen enkele vraag uit de weg ging. “Hij was bereid om op alles te antwoorden en ging op bepaalde topics ook dieper door. Een bewijs dat hij zich op zijn gemak voelde.”

Jürgen Ingels. © Stefaan Beel

“Ik was moderator en interviewer, maar heb ook veel opgestoken van zijn discours. Vooral zijn visie op leiderschap blijft me bij. Je moet inspireren en ondersteunen, waarde creëren voor de mensen rondom je. Dat is exact wat we met SuperNova voor de techwereld willen betekenen. Het was dus een écht goeie talk.”

Warme man

Met een wereldberoemd icoon het podium – en de sofa – delen, het gebeurt niet elke dag. “Ik heb me toch enkele keren in de arm moeten knijpen. Ik zit hier met Obama te praten, schoot toch wel regelmatig door mijn hoofd”, glimlacht Jürgen. “Dit kan ik afvinken van mijn bucket list.”

“Ik heb Barack Obama mijn boek meegegeven. Wie weet heeft hij het op het vliegtuig richting de States al gelezen”

Achteraf kon Jürgen nog even onder vier ogen met Obama praten. “Een erg warme man”, omschrijft hij de ex-president. “Waar we over gepraat hebben? De gewone zaken: het leven, werk en SuperNova zelf natuurlijk. Hij heeft ons complimenten gegeven voor de organisatie. Dit was ook de perfecte katalysator voor ons techfestival zelf. Komende donderdag en vrijdag hebben we één groot doel voor ogen: de techwereld in Vlaanderen een stevige (financiële) duw in de rug geven.”

Barack Obama zelf keerde richting States terug met een boek van Jürgen in de hand. De Engelstalige versie van 50 lessen voor ondernemers. “Wie weet heeft hij het op het vliegtuig al verslonden”, knipoogt hij. “Zijn komst smaakt alvast naar meer. Voor de nieuwe editie van SuperNova, in 2026, broed ik al op enkele mooie namen. En ja, die zijn van hetzelfde kaliber.”

Deze West-Vlaming zat in de zaal: “Een uur lang aan zijn lippen gehangen”

In het publiek zat ook Stef Dehullu (53) uit Brugge. De presentator begeleidt met zijn bedrijf Parrot Proof Spreekcoaching mensen hoe ze voor publiek moeten praten. “Net daarom wilde ik er koste wat het koste bij zijn”, legt hij uit. “Want is er een betere spreker dan Barack Obama op deze planeet? Ik heb een uur lang aan zijn lippen gehangen.”

“De rust en bedachtzaamheid die hij aan de dag legt, daar kan je alleen maar bewondering voor hebben. Hij denkt terwijl hij spreekt. Elk woord is voorzichtig gewikt en gewogen, maar toch voelt alles zo spontaan aan. Ongezien.”

Verbinding

Stef roemt Obama ook als verbindend communicator. “Hij gaat altijd op zoek naar het positieve, polariseert nooit. Zelfs wanneer het over crisissituaties ging. Zo heeft hij nooit de naam van zijn opvolger (Donald Trump, red.) in de mond genomen. Wat ik vooral zal onthouden? Dat je op lange termijn moet handelen en denken, voorbij de waan van de dag moet kijken.”

Ook de technische kant van Barack Obama’s discours heeft Stef Dehullu uitgebreid bestudeerd. “Hoe hij praat, zijn lichaamshouding… Op dat vlak heb ik erg veel opgestoken. Dit was een once in a lifetime-ervaring. Een selfie heb ik niet, neen”, glimlacht hij. “Maar dat uurtje zal ik voor altijd koesteren.”

The post “Ik moest mezelf een paar keer in de arm knijpen”: West-Vlaamse ondernemer interviewt Barack Obama is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ken jij al deze politieke termen? Wij zetten er een hele hoop op een rijtje

Cordon sanitaire, fracties, links – rechts, uitvoerende macht, opkomstplicht… . Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen (9 juni is het zover), komt er steeds meer politiek jargon aan bod in artikels of zelfs gesprekken aan tafel met vrienden of collega’s. Dat je niet helemaal weet wat al die termen inhouden, is zeker niets om je voor te schamen. Om je

Lees meer »

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Start van nieuw seizoen vinkenmaatschappij ‘Eerlijk duurt het langst’

Tussen de regenbuien door zwaaide voorzitter Bruno Vermeulen zondagmorgen om 9 uur het nieuwe seizoen op gang bij de Koninklijke Vinkenmaatschappij Eerlijk Duurt Langst. De komende weken krijgen de vijfendertig leden en de vinkeniers uit de streek een reeks van achttien wedstrijden voorgeschoteld. De traditionele borrel werd dit keer vervangen door een bloemstukje tijdens de
The post Start van

Lees meer »

“Ik werd ontslagen omdat ik hem in de ogen keek”: ooit een grote ster, zo gaat het nu met ‘Austin Powers’-acteur Mike Myers

‘Austin Powers’. ‘Wayne’s World’. ‘Shrek’. Begin jaren 2000 viel er niet te ontkomen aan Mike Myers (60). De Canadees reeg de ene na de andere blockbuster aan elkaar, tot verschillende rechtszaken en enkele grote flops z’n ster danig deden tanen. Wat is er precies gebeurd? En hoe vult Myers z’n dagen nu? “Wanneer hij nood had aan chocolade, kwam iemand

Lees meer »

“Bij ‘Belgium’s got talent’ dacht ik ook: wie ben ik om te jureren?”: Karen Damen geeft ‘Sing again’-jurylid Aaron Blommaert goede raad

Amper 21 lentes jong, maar Aaron Blommaert mag voor het eerst zetelen in de jury van een VTM-show. “Al hoor ik bij ‘Sing again’ de term jury niet graag, we zijn er vooral om het over ons te laten komen”, vertelt Aaron. Zelf nam hij deel aan ‘Ketnet musical’ en ‘The voice kids’, dus ervaring met talentenjachten bezit hij zeker

Lees meer »