“Zijn hart is ontploft van te veel liefde”: kapper Jürgen Deltomme (56) uit Oostende onverwacht overleden aan hartfalen

Jürgen Deltomme (56) is thuis onverwacht overleden aan een hartfalen. De man is een bekend figuur in Oostende en omstreken als kapper en was graag gezien bij iedereen. Het nieuws van zijn overlijden sloeg dan ook in als een bom. Het kapsalon is voor onbepaalde tijd gesloten. “Zijn hart is ontploft van te veel liefde”, zegt zijn man Enrique (48).

“Wij hebben het droevige nieuws te melden dat onze dierbare en zo geliefde Jürgen onverwacht overleden is. Het kapsalon in Oostende zal gesloten zijn voor onbepaalde duur”, zo staat te lezen op de Facebookpagina van het kapsalon dat door Jürgen werd uitgebaat.

Het nieuws van zijn overlijden slaat in de badstad in als een bom bij zijn vele vrienden, collega-kappers en familie. Woensdagmorgen stond Jürgen nog in zijn kapsalon en ’s middags schilderde hij nog het appartement van zijn mama, die twee jaar geleden overleed.

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Woensdagavond ging hij samen met zijn zus Joke, hun nicht en hun neef, waar hij ook peter van is, nog iets eten. En ’s nachts sloeg het noodlot toe.

Geboren en getogen

“Toen mama stierf, besloten Jürgen en ik onze twee andere broers uit te kopen om zo haar appartement in vakantieverhuur te stoppen”, vertelt zijn aangeslagen zus Joke. “Dat appartement schilderden we woensdagmiddag nog. Niets leek erop te wijzen dat Jürgen zich niet goed voelde.”

“Dertig jaar geleden startten we samen een kapsalon in Nieuwpoort. Zestien jaar geleden verhuisden we naar Oostende en ondertussen hebben we ook een kapsalon in Koksijde. Jürgen runde het kapsalon in Oostende en ik runde de andere zaak. Oostende was zijn thuis, hij is hier geboren en getogen. Hij had enorm veel liefde voor zijn stad.”

Zeventien jaar geleden leerde hij Enrique kennen. Elf jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje. “Hij was een echte liefdesgever”, zegt Enrique in tranen. “Hij zou daarnaast alles doen voor zijn vrienden. Hij heeft mij altijd in alles betrokken. Hij wou me altijd het liefste dicht bij hem. We deden alles samen, ook in het salon.”

Steunbetuigingen

De ontelbare steunbetuigingen op sociale media spreken boekdelen.

“Zo een lieve, spontane, vrolijke, gekke en hartelijke man voor wie ik enorm veel bewondering had. Het zijn mensen zoals jij die onmisbaar zijn.”

“Je hebt vele mensen hun momenten onvergetelijk gemaakt. De Belgische kapperswereld verliest een goede copain.”

“Oostende verliest een graag gezien societyfiguur en ondernemer.”

“Mijn oprecht medeleven met het verlies van een groot mens, een icoon. Je lach zal ons eeuwig bijblijven.”

Tijdelijk gesloten

Het kapsalon in Oostende is nu tijdelijk gesloten. “Het is de bedoeling dat we het salon op termijn weer openen, samen met ons personeel, en ik ben er ook nog”, vervolgt Enrique.

“We gaan echter geen grote beslissingen nemen op korte termijn. We gaan eerst enkele maanden bekijken wat er precies moet gebeuren. Daarnaast willen we ook rouwen om Jürgen. Ik krijg enorm veel steun van iedereen en daar ben ik erg dankbaar voor. Het is onverwacht en dat doet verschrikkelijk veel pijn. Zijn hart is ontploft van te veel liefde.”

Het is duidelijk dat niet alleen de kapperswereld, maar ook de stad zelf in diepe rouw is. Jürgen was immers tot ver buiten de stadsgrenzen bekend. De begrafenisplechtigheid van Jürgen vindt plaats op vrijdag 2 februari om 10.30 uur in de aula van Crematorium Polderbos.

The post “Zijn hart is ontploft van te veel liefde”: kapper Jürgen Deltomme (56) uit Oostende onverwacht overleden aan hartfalen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Marc Degryse is duidelijk: “Union moet vanavond winnen op Club Brugge wil het nog kampioen worden”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

LIVEBLOG BEKERFINALE (do, 15u30). “Ik durf toegeven dat ik wat nerveus ben”: Blessin en Union leven met gezonde spanning toe naar finale

In volle titelstrijd moet de focus even richting Heizel. Donderdagmiddag omstreeks 15u30 strijden Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC om de Croky Cup. Redt ‘The Great Old’ zijn seizoen met een tweede beker op rij, of pakken de Brusselaars voor het eerst sinds 1935 een prijs? Via deze liveblog zit u op de eerste rij.

Lees meer »

LIVEBLOG. Italiaanse media zien hoe Brugse fans nu al stempel drukken: “Zegt veel over vijandige ambiance” – Brugse binnenstad nog rustig

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? Aan de Brugse sfeergroep North Fanatics zal het niet gelegen hebben: zij staken vannacht

Lees meer »

“Vooruit wil dat dit kopstuk de nieuwe minister van Onderwijs wordt”: waarom socialisten gratis schoolmaaltijd eisen

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? Hoe haalbaar is die? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische legerchef eist politieke strategie voor Gazastrook

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »