Onderzoek naar incident rond Joost Klein, verdwenen uit generale repetitie voor finale songfestival

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” 

Meer krantenkoppen in België

20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse

De politiezone Vlas en de inspectiediensten controleerden op vrijdagavond 17 mei in totaal 14 horecazaken, verspreid over Kortrijk (12), Kuurne (1) en Marke (1). Het ging om 8 pitazaken, 3 cafés, 1 nachtwinkel/pita, 1 pizzeria/pita en 1 grill-snackbar.
The post 20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan NSC-leider Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Bibliotheek van Ruiselede zet samenwerking met Aalter stop door fusie met Wingene

Na 27 jaar eindigt de samenwerking tussen de bibliotheken van Ruiselede en Aalter, als gevolg van de geplande fusie van Ruiselede met Wingene. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. In feite staat Ruiselede voor een belangrijke operatie, waarbij moet gezorgd worden voor nieuw personeel, een nieuw reglement, nieuwe hardware, barcodes en computersysteem. Maar ook de bib-leden van Ruiselede zullen een

Lees meer »

Proces rond Thermomixbende uit Waregem loopt vertraging op door mogelijke procedurefout met telefoongegevens

Het proces rond de Thermomixbende loopt vertraging op door een procedurekwestie. De bende stal in 2021 voor een miljoen euro aan keukenmachines bij een groothandel in Beveren-Leie, bij Waregem. 9 verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden, maar tijdens het onderzoek is er gebruik gemaakt van illegale telefoniegegevens zegt de rechter. Daarom mogen bepaalde stukken uit het dossier niet gebruikt

Lees meer »

“De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem City B) neemt na meer dan 20 jaar afscheid als voetballer

Zondag won SV Wevelgem City B in de laatste ronde van de eindronde tegen Jong Anzegem. In deze laatste match van het seizoen nam de club ook afscheid van kapitein Lowie Devriendt. Hij zet door knieproblemen een punt achter zijn carrière.
The post “De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem

Lees meer »

Raadkamer beslist over doorverwijzing Tony Coonen en acht anderen

De raadkamer in Hasselt beslist vrijdag welke personen en welke vennootschappen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen in het grootschalige fraudedossier met de vroegere topman van De Voorzorg Limburg, Tony Coonen (58). Hij wordt verdacht van actieve en passieve omkoping, misbruik van vertrouwen en belangenvermenging. In verschillende media werd hij omschreven als een persoon met geld- en machtshonger.

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe quotes over ‘wit’ toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »

Voor het eerst in zijn leven een sixpack: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »