Wilders doet ook echt aangifte tegen Timmermans wegens opruiing

PVV-leider Geert Wilders houdt voet bij stuk en heeft maandag aangifte gedaan tegen GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans. Uitspraken die Timmermans zaterdag tijdens een partijcongres deed, komen voor de winnaar van de Nederlandse verkiezingen neer op “opruiing”. In de aangifte is te lezen dat Timmermans zou hebben aangezet tot strafbare feiten. 

Meer krantenkoppen in België

Weyts (N-VA) schenkt 310.000 euro per jaar aan verdere ontwikkeling Canon van Vlaanderen

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een beheersovereenkomst van vijf jaar gesloten met de ‘Stichting Canon van Vlaanderen’. Die onafhankelijke stichting staat in voor het beheer en de verdere uitwerking van de Canon van Vlaanderen. Zo zit er onder meer een Franse vertaling en een project met historische kaarten in de pijplijn. De stichting krijgt een toelage van 310.000

Lees meer »

“Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat hij beter is dan zijn vader”: zelfs zijn trainer is verbaasd over de progressie van Thibau Nys

Nog maar twaalf dagen gekoerst en Thibau Nys (21) heeft al vier keer gewonnen. Nys was ritwinnaar in de Ronde van Romandië en hij werd vorige week rit- en eindwinnaar in de Ronde van Hongarije. Okay, Tadej Pogacar doet beter. Maar je kunt niet zeggen dat ook de jonge Belg niet goed aan het wielerseizoen is begonnen. Zelfs zijn trainer

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar na moordaanslag, dader zegt dat hij “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

Davina Simons wordt vandaag 29 en viert haar verjaardag met een excentriek feestje: “Elk jaar kies ik een thema”

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje.Nadien volgt nog een excentriek feestje voor haar verjaardag.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst verijdeld te hebben in Kiev

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »

Tegenwoordig spoelen er meer zeehonden dan bruinvissen aan op onze stranden

De dwergvinvis die maandag op het strand van Oostende aanspoelde, is geen unicum. Spoelen er sedert enkele jaren meer zeezoogdieren aan dan vroeger door de klimaatopwarming? Voer voor een babbel met Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Tegenwoordig spoelen er meer zeehonden dan bruinvissen aan op onze stranden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Stijn Debusschere nam met zijn vastgoedkantoor in september 2023 zijn intrek in de Sint-Petrus en Paulusstraat 5 in Rumbeke. Met twaalf jaar ervaring in de ruime regio Roeselare-Kortrijk-Waregem, was het voor de Oekenaar een logische stap om zich in eigen streek te vestigen.
The post Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Lees meer »

Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers

De eerste editie van Westbeats, het festival op de grens van Roeselare met Oostnieuwkerke, lokte zaterdag zo’n 1.000 bezoekers. Zij genoten van de muziek van ruim 20 dj’s.
The post Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs

Bij verbouwingswerken op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in Oostende werden opnieuw belangrijke vondsten gedaan en geeft de bodem weer wat meer geheimen prijs over de ooit erg welvarende vissersgemeenschap die ook handel dreef met overzeese gebieden.
The post Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »