Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Linkse blok bereikt dan toch een akkoord over een kandidaat-premier

3 weken na de parlementsverkiezingen is het linkse blok Nouveau Front Populaire het eens geraakt over een kandidaat-premier. Links schuift Lucie Castets naar voren als enige kandidaat. Als winnaar van de verkiezingen mag het Nouveau Front Populaire een opvolger voorstellen voor ontslagnemend premier Gabriel Attal, maar de kandidatuur van Castets moet wel nog door president Emmanuel Macron worden bekrachtigd.

Lees meer »

Jennifer Aniston haalt uit naar running mate Trump nadat die het neerbuigend heeft over “kinderloze kattenvrouwen”

Actrice Jennifer Aniston heeft op Instagram woedend gereageerd op een uitspraak van J.D. Vance, de running mate van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. In een interview met ‘Fox News’ uit 2021 dat deze week opnieuw opdook en viraal ging, haalde Vance uit naar mensen zonder kinderen. Hij zei dat ze geen recht hebben om mee de toekomst te bepalen.

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden voelt Wim De Vilder nog steeds de invloed van Martine Tanghe: “Ze was als mijn professionele oudere zus”

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorme milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

Gigantische explosie in Bulgaarse vuurwerkfabriek: één dode, twee vermisten

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »