Koude pizza als lunch of te lichte winterjas? “Brugfiguur creëert kansen voor elk kind”

Steeds meer maatschappelijke problemen stromen het klaslokaal binnen. Een brugfiguren kan leraars ontlasten, maar een structurele aanpak blijft uit. Het Stedelijk en Gemeentelijk onderwijs wil dat veranderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud”

Kokopelli Festival is tijdens het weekend van 11 en 12 mei aan zijn zeventiende editie toe in Gullegem. Dit jaar werd de volledige programmatie uitgewerkt rond het thema ‘kleur’. “En wij trachten zo alweer mensen van over heel de wereld naar de Dwarsschuur aan de Peperstraat te krijgen”, zegt promo en communicatieverantwoordelijke Janne Debrouwere.
The post Kokopelli bekent kleur:

Lees meer »

Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van talent”

De jaarlijkse cultuurprijzen reikte de cultuurraad uit aan twee unieke kunsttalenten van eigen bodem: architect Maarten Vanbelle en ambachtelijk hout- en metaalbewerker Simon Tanghe. ‘Beeld pakt uit’ toont tijdelijk kleurrijk werk van Zedelgemse kinderen die zich uitleven in de Kunstacademie Torhout-Zedelgem (KATZ).
The post Zedelgemse cultuurprijzen en KATZ-expo met jeugdkunst: “De drempel laag houden en lesgeven op maat van

Lees meer »

Bouwplezier te huur bij Brickfun

De naam van hun bedrijfje zegt het helemaal: Brickfun4rent. Blokjesplezier te huur: Kristof en Wendy verhuren Lego-sets. “Niet iedereen wil of kan veel geld uitgeven aan iets wat je één keer maakt en dan weer in de doos stopt. Dus is dit een ideale oplossing”, klinkt het.
The post Bouwplezier te huur bij Brickfun appeared first on KW.be.

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit de Brugse Ringvaart ruimen

Op dinsdag 14 mei tussen 9 en 13 uur vindt er een bergingsoperatie van obussen plaats in de Ringvaart ter hoogte van de Kazernevest in Brugge. De operatie wordt uitgevoerd door DOVO in samenwerking met de hulpdiensten. Bij toeval ontdekte de brandweer onlangs obussen uit de twee wereldoorlogen in het water.
The post DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit

Lees meer »

Confrontaties bij Amsterdamse campus na ontruiming pro-Palestijns protest: manifestanten gooien met stenen, politiehonden ingezet

In Amsterdam heeft de politie de laatste pro-Palestina-activisten weggehaald van het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Op en rond het terrein is een ravage aangericht. Ook de omliggende straten, waar honderden sympathisanten stonden, zijn leeggeveegd. Op het nabijgelegen Rokin blijft het echter onrustig. Daar raakten betogers slaags met de politie, die de lange wapenstok gebruikte. Ook worden politiehonden

Lees meer »

Open Vld wil dat regering 10 procent van ambtenaren vervangt door AI

Open Vld wil dat de volgende regeringen ambtenaren vervangen door Artificiële Intelligentie (AI). Dat schrijft ‘De Tijd’. Volgens de partij moeten er tegen 2030 meer bepaald 10 procent minder ambtenaren zijn. “Alles wat administratief, repetitief of procedureel is, kan perfect vervangen worden door artificiële intelligentie en automatisering”, zegt partijvoorzitter Tom Ongena.

Lees meer »

Gynaecoloog uit Torhout moet DNA afstaan na vermoedelijke inseminatie met eigen sperma: 1.500 euro dwangsom per dag als hij niet meewerkt

De rechtbank van eerste aanleg in Brugge heeft een gynaecoloog verplicht om een vergelijkend DNA-onderzoek te laten uitvoeren. Het onderzoek werd gevorderd door een man die sterke vermoedens heeft dat de gynaecoloog eigen zaad gebruikte bij de inseminatie van zijn moeder. Als de gynaecoloog niet meewerkt, moet hij een dwangsom van 1.500 euro per dag betalen.
The post Gynaecoloog

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans gerecht laat zaak van fiscale fraude tegen Shakira vallen

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Lees meer »