Amerikaanse militaire steun aan Taiwan verhoogt “risico op conflict”, dreigt China

China waarschuwt dat een verhoging van de Amerikaanse militaire steun aan Taiwan enkel “het risico op een conflict” vergroot. Daarmee reageert Peking op de goedkeuring in het Amerikaanse Congres van een militair steunpakket van 8 miljard dollar voor Taiwan. 

Meer krantenkoppen in België

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. De wijze raad van Carl Gustaf aan Frederik en de casual look van Letizia

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft als ouderdomsdeken onder de Europese monarchen een wijze raad gegeven aan zijn “jongste” collega, de Deense koning Frederik. Hij adviseerde hem hoe hij op een eenvoudige manier het leven als vorst lichter kan maken. De Spaanse koningin Letizia koos voor een casual look bij een herdenkingsplechtigheid. En in Luxemburg was er een verjaardagsfeestje. Dit

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

“Dit is je opponent kleineren”: darter Raman pakt uit met dubbele ‘blinde’ worp, Erik Clarys vindt het ‘not done’

De Belgische darter Brian Raman pakte deze weekop de MODUS Super Series, een alternatieve dartscompetitie, uit met een opvallende actie. ‘The Riddler’ gooide een dubbele ‘no look’ 180 – een maximumscore zonder dat hij bij de derde pijl naar het bord keek. Een zeldzame worp en VTM 2-cocommentator Erik Clarys is niet de grootste fan.

Lees meer »

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »