Bedrijf blijft in puin achter na zware brand: “Ik vrees dat mijn werknemers werkloos zullen worden”

Daags na het inferno in Sint-Pieters-Leeuw kan Fernand Lesouple (59) de schade opmeten. Een ravage waar amper woorden voor zijn. Alles wat binnen stond werd verteerd door de vlammen. Hij ziet de toekomst voor hem en zijn vijf werknemers somber in. “Wat moet ik op mijn leeftijd nog beginnen?”, zucht hij.

 

Meer krantenkoppen in België

Beringen start als 1e gemeente in Limburg met ‘De Eenzame Uitvaart’

Met het project "De Eenzame Uitvaart" wil de stad Beringen er zijn voor haar inwoners die sterven zonder vrienden, kennissen of familie. Hun begrafenis wordt vaak enkel bijgewoond door de begrafenisondernemer. De vrijwilligers van het project gaan op zoek naar het levensverhaal van de overledene, dat de basis vormt voor een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenis.

Lees meer »

“Ze creëren sfeer van haat”: regering van Slovakije legt schuld voor aanslag op premier Fico bij media en oppositie

Na de moordaanslag op premier Robert Fico van Slovakije was de regering er snel bij om de verantwoordelijkheid bij de oppositie en de media te leggen. Die zouden "een sfeer van haat creëren". "Journalisten vrezen dat de regering de aanslag zal gebruiken om kritische media zwart te maken en meer aan banden te leggen", zegt onze Oost-Europakenner Marijn Trio.

Lees meer »

Leona Vuylsteke wint hoofdprijs Maand van de Markt

De wekelijkse markten spelen nog altijd een belangrijke rol voor de leefbaarheid in onze gemeenten. Bovendien is zo’n marktdag een ideaal ontmoetingsmoment voor jong en oud. In april werd de wekelijkse markt in de kijker geplaatst. Wie dan een aankoop deed, kreeg een deelnemingsformulier voor een wedstrijd. Digitaal werden er 764 kaarten ingediend, op papier
The post Leona Vuylsteke

Lees meer »

KIJK. Meningen zijn hard voor nieuwe officiële portret koning Charles: “Het lijkt alsof hij in de hel terecht is gekomen”

Een jaar na de kroning van koning Charles (75) stelt de Britse monarch zijn eerste officiële portret als koning voor aan de pers. En dat portret is héél opvallend. De achtergrond, het uniform en de handen van de koning hebben allemaal dezelfde rode kleur. Maar dat valt niet in de smaak bij veel mensen op sociale media. “Kunnen we even

Lees meer »

FlixBus op weg naar de beurs

17:34 De succesvolste speler in het geliberaliseerde Europese openbaar vervoer wil begin juni naar de beurs Flix mikt daarbij op een waardering van ongeveer 4 miljard euro.

Lees meer »