“Dit is kafkaiaans”: al verschillende ouders beboet die meer dan één kind meenemen op snelle bakfiets

Ouders die meer dan één kind in een bakfiets speedpedelec vervoeren, kunnen een boete krijgen omdat het wettelijk niet mag. Zelfs al heeft de supersnelle elektrische fiets zitjes voor drie. “We kunnen niet tolereren dat mensen afgestraft worden voor iets wat ze niet bewust doen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de peperdure Amerikaanse tanks waar Zelensky zo om smeekte, totaal nutteloos geworden zijn

Oekraïne trekt al zijn peperdure Amerikaanse Abrams-tanks terug. Ze zijn een vogel voor de kat door Russische killerdrones. Waarom is zo’n tank niet bestand tegen een goedkope drone? Lopen andere westerse tanks ook gevaar? En lag de oplossing écht bij busbouwer Van Hool in Lier? Oud-kolonel Roger Housen legt uit: “Zo verloopt oorlogsvoering tegenwoordig, een verrassingseffect bestaat niet meer.”

Lees meer »

Rappende koelkast zet consument aan om oud toestel correct te laten recycleren

Eén fout gerecycleerde koelkast heeft een even hoge impact op het broeikaseffect dan een autorit van 7.500 kilometer. Dat komt doordat bij een foute ontmanteling gassen ontsnappen die schadelijk zijn voor onze planeet, zegt Recupel, dat verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van afgedankt elektro en lampen in België. Een nieuwe campagne – met in de hoofdrol Freazy-E, de

Lees meer »

Gewezen Sint-Pauluskerk in Zwevegem maakt plaats voor acht woningen

Op de gemeenteraadzitting maandagavond werd de aanleg van de fietsdoorsteek goedgekeurd aan de verkaveling die komt waar de gewezen Sint-Pauluskerk staat. De wegenis van een andere verkaveling, op de plaats van de vroegere gemeenteschool in Heestert, werd eveneens goedgekeurd. Verder werd duidelijk dat de riolering in de Blokkestraat dringend dient vervangen te worden.
The post Gewezen Sint-Pauluskerk in Zwevegem maakt

Lees meer »

Ex-speler Brecht Dejaegere ziet één groot verschil met KVK uit glorietijd: “Er zijn geen Vlaamse steunpilaren meer”

Brecht Dejaegere begon in februari aan zijn tweede seizoen bij Charlotte FC. In België brak ‘Brechtje’ als jeugdspeler door bij KVK, hij speelde er onder meer de bekerfinale tegen Lokeren, en speelde hij kampioen met KAA Gent. Dejaegere zag de voorbije jaren hoe KVK het niveau van weleer niet meer haalde en nu zelfs kan degraderen. “Maar zolang er mathematisch

Lees meer »