“De regels zijn super onduidelijk”: al verschillende boetes voor ouders die meer dan één kind meenemen op snelle bakfiets

Ouders die meer dan één kind in een bakfiets speedpedelec vervoeren, kunnen een boete krijgen omdat het wettelijk niet mag. Zelfs al heeft de supersnelle elektrische fiets zitjes voor drie. “We kunnen niet tolereren dat mensen afgestraft worden voor iets wat ze niet bewust doen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Axel Daeseleire leeft week op ritme van internen van Ter Groene Poorte: “Belangrijk dat correct beeld van internaat getoond wordt”

Ongetwijfeld zullen heel wat internen van Ter Groene Poorte op woensdag 15 mei in de gezellige ontspanningszaal van het internaat voor de tv zitten. Allen zijn ze immers benieuwd naar wat Axel Daeseleire te vertellen heeft over zijn verblijf in hun internaat. Het wordt een leuk weerzien in ‘Axel Gaat Binnen’.
The post Axel Daeseleire leeft week op ritme

Lees meer »

“Geen woorden om m’n ontgoocheling te beschrijven”: zieke Cian Uijtdebroeks laat van zich horen na Giro-opgave

Een zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Gisteren vertelde hij al keelpijn te hebben, nu hebben de viruskiemen hem helemaal te pakken. Hij is na Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij al de vierde renner van Visma-Lease a Bike die moet opgeven.

Lees meer »

“Ze deelde in totaal 51 miljoen euro aan bonussen uit”: achter de schermen van ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift

Na een pauze van twee maanden trapt Taylor Swift (34) het Europese luik van haar ‘The Eras Tour’ donderdag af in Parijs. De popster slaat ons land over, en dus reizen duizenden Belgische fans de komende weken naar steden als Amsterdam en Londen om hun grote idool aan het werk te zien. Waaraan mogen zij zich verwachten? Hoeveel verdient Taylor

Lees meer »

Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’

Met een positieve campagne wil Oostende het bouwafval dat in het milieu terecht komt, beperken. “De aanpak is uniek aan de kust en kan als voorbeeld dienen voor bouwprojecten in de buurt van water”, zegt Tim Corbisier van de Proper Strand Lopers.
The post Aannemer Nick Devinck ondertekent als eerste ‘charter bouwafval’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden en honderden gewonden bij rellen in Nieuw-Caledonië

Bij rellen in Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië, zijn dinsdagnacht twee personen om het leven gekomen. Dat zegt de Hoge Commissaris van de Republiek, Louis Le France. Sinds maandag zijn er rellen aan de gang op de eilandengroep in de Stille Oceaan. Er zouden ook honderden gewonden gevallen zijn.

Lees meer »