Brugse slager Colin heeft zijn gestolen bakfiets terug: “Met dank aan tips op sociale media”

Slager Colin uit de Brugse wijk Sint-Jozef keek vreemd op toen zondag zijn bakfiets gestolen bleek. Die staat normaal steeds voor de ingang van zijn zaak, die nu gesloten is omdat Colin niet genoeg personeel vindt. Hij levert nu hoofdzakelijk aan huis met die bakfiets.

Hij zette meteen een oproep op sociale media om uit te kijken naar de bakfiets, die wel opviel door de duidelijke reclame. Na enkele uren kreeg hij reactie van inwoners uit Oostkamp die de bakfiets hadden zien staan in de Diepestraat in Oostkamp. De Brugse slager spoedde zich meteen naar daar, en het ging inderdaad om zijn bakfiets. Die was beschadigd.

Leveringen met de wagen

“Ik denk dat de dief met de bakfiets moet gevallen zijn. Ik heb de camerabeelden van de diefstal en ga morgen aangifte doen van de feiten samen met de beelden. Aangezien de bakfiets achtergelaten werd in Oostkamp, moet de dader wellicht uit die buurt zijn. Ik kan er niet mee lachen, want ik moet de leveringen van vlees en charcuterie nu met de wagen doen. Met de bakfiets raak ik overal door en moet ik niet overal naar parking zoeken, zoals nu het geval is met de wagen. Ik ben tevreden dat er toch mensen gereageerd hebben en lieten weten dat ze de fiets hebben zien staan”, vertelt slager Colin. (SR)

The post Brugse slager Colin heeft zijn gestolen bakfiets terug: “Met dank aan tips op sociale media” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever springt uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen (en de echte reden moest onze reporter niet ver zoeken)

Met tegenvallende peilingen en op vier weken voor de verkiezingen slaat de N-VA-campagne een versnelling hoger. Dat mag je letterlijk nemen: met een pieksnelheid van 227 kilometer per uur sprong voorzitter Bart De Wever gistermiddag uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen. Partijleden hielden hun hart vast, en héél even werd het ook nog spannend, zo zag onze reporter die in

Lees meer »

Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan

Koekoek! Voor de kinderen van basisschool De Driespan in de Tempeldreef stond er een leuke verrassing te wachten. Dankzij de Milieuzorg Op School-subsidie van stad Gistel kon de school een splinternieuw kippenhok aankopen en installeren.
The post Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Loopevenement Leuven Night Run keert terug met nieuwe organisator

Er komt dan toch een nieuwe editie van de Leuven Night Run, het loopevenement waarbij de deelnemers door een aantal historische gebouwen in Leuven lopen. De voorbije jaren werd de Night Run georganiseerd door de Hagelandse Runningclub, maar die kondigde vorig jaar aan ermee te stoppen. De stad heeft nu een nieuwe organisator gevonden.

Lees meer »

Fusion organiseert tornooi James Ensor en huldigt kampioenen

Op 1 mei organiseerde Fusion Oostende haar eerste voetbaltornooi James Ensor. 281 teams zakten hiervoor af naar Oostende. Voetbal Vlaanderen erkent het evenement als een kindvriendelijk gebeuren
The post Fusion organiseert tornooi James Ensor en huldigt kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwpoort viert status als trotse vissersstad met Visserijfeesten

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei 2024 organiseert stad Nieuwpoort, samen met Promovis vzw, de jaarlijkse Visserijfeesten. Op de site rond het vissersschip Surcouf en in de stedelijke vismijn staat heel wat leuks op het programma. Je kunt er terecht voor belevingsactiviteiten rond de visserij en de zee, boeiende rondleidingen, heerlijke visgerechten, leuke muziekoptredens en nog veel

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mutse Festival organiseert vierde editie: “Sinds dit jaar is er een kinderspeelgoedrommelmarkt”

Mutse Festival, een gratis kinderfestival voor het hele gezin, opent voor de vierde keer de deuren op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. “Het concept van Mutse is eenvoudig, maar krachtig: een festival dat niet alleen gericht is naar kinderen, maar een belevenis biedt voor het hele gezin”, zegt medeorganisator Jakob Dhaene.
The post Mutse Festival organiseert

Lees meer »

FamilieFestival komt naar Burggraaf Frimoutpark in Poperinge

CM Gezondheidsfonds, Skoebidoe, Wiegwijs en Huis van het Kind in heel Vlaanderen organiseren een FamilieFestival voor families en kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit doen ze naar aanleiding van Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei. In Poperinge kan je op 15 mei vanaf 14 uur deelnemen aan gratis workshops, activiteiten en infosessies voor jong en oud

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Opnieuw loopt Conservatief Brits parlementslid over naar Labour

Het Britse parlementslid Natalie Elphicke loopt over van de Conservatieve Partij naar Labour. “Onder premier Rishi Sunak zijn de Conservatieven een synoniem geworden voor incompetentie en verdeeldheid”, zegt Elphicke. Nog geen 2 weken geleden stapte met Dan Poulter ook al een ander Conservatief parlementslid over naar de grootste oppositiepartij.

Lees meer »