Waarom de peperdure Amerikaanse tanks waar Zelensky zo om smeekte, totaal nutteloos geworden zijn

Oekraïne trekt al zijn peperdure Amerikaanse Abrams-tanks terug. Ze zijn een vogel voor de kat door Russische killerdrones. Waarom is zo’n tank niet bestand tegen een goedkope drone? Lopen andere westerse tanks ook gevaar? En lag de oplossing écht bij busbouwer Van Hool in Lier? Oud-kolonel Roger Housen legt uit: “Zo verloopt oorlogsvoering tegenwoordig, een verrassingseffect bestaat niet meer.” 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd kruispunt met bijhorend pleintje in Sijsele feestelijk geopend

In Sijsele werd het vernieuwde kruispunt van de Stationsstraat met de Veldstraat zaterdagavond feestelijk geopend. Aan het kruispunt werd ook een ontmoetingsplein met fontein en een beeldengroep van Jef Claerhout gecreëerd.
The post Vernieuwd kruispunt met bijhorend pleintje in Sijsele feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 500 aanhangers van Gülenbeweging opgepakt in Turkije

In Turkije zijn 544 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya dinsdag laten weten op X. Gülen wordt door president Recep Tayyip Erdogan beschouwd als de aanstichter van de couppoging van juli 2016.

Lees meer »

Acht jongens, dezelfde leeftijd, dezelfde kleren. Maar alleen de zwarte mogen niet binnen volgens test ‘Ze zeggen dat’

Als je een nachtje wil feesten in een club, heb je maar beter een lichte huidskleur. In een praktijktest van het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ proberen vier witte en vier zwarte jongens zes bekende clubs binnen te geraken. Verborgen camera’s tonen hoe dat voor de ene groep beduidend makkelijker is dan voor de andere. “We moesten zogezegd reserveren, maar dat

Lees meer »

Wildgroei aan West-Vlaamse stunts

Club is er woensdag niet in geslaagd om zich voorbij Fiorentina te worstelen. Geen historische finale, geen historische stunt. Of mag het bereiken van de halve finales van de Conference League na tal van kwakkelmaanden voor Club ook een stunt worden genoemd? Of wordt de grootste stunt nog het behalen van een nieuwe titel, na
The post Wildgroei aan

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zonovergoten grensoverschrijdende Tabaksstoet lokt heel wat toeschouwers

Dankzij het mooie weer lokte de grensoverschrijdende Tabakstoet met start op de Steenakker in Wervik en aankomst in Wervicq-Sud donderdagnamiddag veel volk. Helaas was de inbreng van verenigingen, clubs en jeugdbewegingen uit de Tabaksstad zelf weer heel beperkt. Het lukt maar niet om hen te motiveren deel te nemen.
The post Zonovergoten grensoverschrijdende Tabaksstoet lokt heel wat toeschouwers appeared

Lees meer »

Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

Lees meer »

Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer

Na maanden van zorgvuldige restauratiewerkzaamheden is de Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke feestelijk heringewijd met een eucharistieviering. Na de viering werden alle inwoners uitgenodigd voor een receptie, georganiseerd door het kerkbestuur van Bovekerke en het gemeentebestuur.
The post Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer appeared first on KW.be.

Lees meer »