Lieven Lefere stelt recent werk tentoon in geboortestad

Nog tot en met 30 juni stelt geboren Roeselarenaar Lieven Lefere tentoon in Ter Posterie. In de tentoonstelling Sehr Langsam toont de kunstenaar zijn recent fotowerk uit de periode 2019-2023.

Lieven Lefere is een kunstenaar die speelt met de complexe verhouding tussen de fotografische afbeelding en de werkelijkheid. “Ik werk erg nauwgezet, in een bijzonder langzaam proces. Zorgvuldig manipuleer ik alle parameters die een foto maken tot wat hij is. Daarbij begint mijn proces vaak al maanden voor de foto genomen wordt. Ik vertrek van een uitgebreid onderzoek, met een veelvoud aan referentiepunten. Soms bouw ik zelf decors en scènes vanuit dat onderzoek of vanuit mijn herinneringen.”

Lefere schept binnen zijn beelden een bijzondere sfeer die de puur registrerende fotografie overstijgt en die gelijkenissen vertoont met de werkelijkheid zoals weergegeven in de schilderkunst of de architectuur.

Workshop cyanotypie

Met Sehr Langsam keert Lefere terug naar zijn geboortestad. “In deze solotentoonstelling toon ik mijn recent werk uit de periode 2019-2023. Je ziet er ook werken gebaseerd op de samenwerkingen met forensisch wetenschapper Martin Smith en archeoloog Darvill.”

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, op 4 mei geeft de kunstenaar een rondleiding. In het kader van de tentoonstelling is er op zaterdag 13 april ook een workshop cyanotypie, ook wel blauwdruk genoemd, voor kinderen. Deelnameprijs bedraagt 5 euro, inschrijven kan via www.despil.be.

The post Lieven Lefere stelt recent werk tentoon in geboortestad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Het onbekende’-winnares Liz heeft geen contact meer met teamgenoot Loïc: “Ik wilde eerst mijn prijzengeld met hem delen”

Samen haalden Liz (30) en Loïc (25) de finale van ‘Het onbekende’. Er hing zelfs ‘chemie’ in de lucht tussen de twee. “De eerste maanden hebben we elkaar nog vaak gehoord en gezien”, zegt Liz in ‘Dag Allemaal’. “Maar plots heeft hij alle contact verbroken.” Liz blijft er maar vragen over krijgen, daarom reageert ze nu voor het eerst. En

Lees meer »

“Als het dat doet, escaleert het conflict”: kolonel Roger Housen analyseert voorstel van Polen om kernwapens te huisvesten

De Poolse president Andrzej Duda zegt dat het land bereid is Amerikaanse kernwapens te huisvesten ter verdediging van de oostflank van de NAVO. Komen er effectief kernraketten in Polen, zou dat strategisch slim zijn en hoe zou het Kremlin reageren? Kolonel Roger Housen, expert krijgskunde, legt uit. “Dit werkt als een rode lap op een stier bij het Kremlin.”

Lees meer »

Nieuwe struikelstenen onthuld in Menen

Donderdag werden in Menen drie nieuwe struikelstenen onthuld. De drie tekens brengen hulde aan lokale verzetstrijders, die door de Nazi’s tijdens de bezetting werden opgepakt. De Duitse kunstenaar plaatste de steen voor Jules Slambrouck zelf, in bijzijn van zijn familie. “We mogen deze helden nooit vergeten.”
The post Nieuwe struikelstenen onthuld in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse regionale bank gaat over de kop

De regionale Amerikaanse bank Republic First Bank is opgedoekt door de toezichthouder. Het overheidsagentschap dat banktegoeden garandeert sloot de bank, waarna sector- en regiogenoot Fulton Bank de meeste deposito’s en activa opkocht.

Lees meer »

INTERVIEW. Bondscoach Vanthourenhout laat in zijn kaarten kijken voor Spelen (en WK en EK): “Ik wil Philipsen en Vermeersch tegen zichzelf beschermen”

Mic drop. Het doek over het (klassieke) voorjaar is gevallen. Tijd, tussen alle koersgeweld door, voor een spelletje pingpong met bondscoach Sven Vanthourenhout, zwoegend op zijn olympisch huiswerk. Waarbij de bal plots met topspin lijkt te worden geraakt. Want hey, hebben we daar niet hèt kwartet voor Parijs beet? “Geen commentaar. (lacht) Ik heb zeven namen in mijn hoofd zitten.”

Lees meer »

Isabel Van Hecke stelt tentoon in eeuwenoude schuur in Ruiselede: “De ideale plaats om even te vertragen”

Wie SITE 25 zoekt, vindt een projectruimte voor beeldende kunst in een 100 jaar oude schuur aan de Smisseweg in Ruiselede. Initiatiefnemer is kunsthistorica Petja Gekiere, die graag kunst toont in een niet stedelijke context. Ditmaal stelt Isabel Van Hecke tentoon, een kunstenares uit Tielt.
The post Isabel Van Hecke stelt tentoon in eeuwenoude schuur in Ruiselede: “De ideale plaats

Lees meer »