INTERVIEW. Bondscoach Vanthourenhout laat in zijn kaarten kijken voor Spelen (en WK en EK): “Ik wil Philipsen en Vermeersch tegen zichzelf beschermen”

Mic drop. Het doek over het (klassieke) voorjaar is gevallen. Tijd, tussen alle koersgeweld door, voor een spelletje pingpong met bondscoach Sven Vanthourenhout, zwoegend op zijn olympisch huiswerk. Waarbij de bal plots met topspin lijkt te worden geraakt. Want hey, hebben we daar niet hèt kwartet voor Parijs beet? “Geen commentaar. (lacht) Ik heb zeven namen in mijn hoofd zitten.” En wie was eigenlijk zijn Belg van het voorjaar? 

Meer krantenkoppen in België

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

“Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat hij beter is dan zijn vader”: zelfs zijn trainer is verbaasd over de progressie van Thibau Nys

Nog maar twaalf dagen gekoerst en Thibau Nys (21) heeft al vier keer gewonnen. Nys was ritwinnaar in de Ronde van Romandië en hij werd vorige week rit- en eindwinnaar in de Ronde van Hongarije. Okay, Tadej Pogacar doet beter. Maar je kunt niet zeggen dat ook de jonge Belg niet goed aan het wielerseizoen is begonnen. Zelfs zijn trainer

Lees meer »