De tentenkampen worden al gebouwd: Israël bereidt de invasie van Rafah voor

Israël lijkt vastbesloten binnen te vallen in Rafah, waar honderdduizenden gevluchte Palestijnen schuilen. Ondanks internationale kritiek en waarschuwingen bereidt het Israëlische leger een aanval voor, en vooraf de snelle evacuatie van Palestijnse vluchtelingen.

 

Meer krantenkoppen in België

Gianni (26) uit Ingelmunster is finalist voor Mister Gay Belgium: “Aandacht voor depressie”

Niet één, maar twee dorpsgenoten zitten bij de twaalf finalisten van Mister Gay Belgium, die op dinsdagavond 7 mei met een Kick Off officieel van start ging in zaal AthenA in Antwerpen. Naast Branco Craeyeveld uit de Hoppestraat staat ook Gianni Saelens uit de Vlasschaardstraat met zijn foto tussen de twaalf finalisten.
The post Gianni (26) uit Ingelmunster is

Lees meer »

Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Veilinghuis Bidly vindt onderdak in Galerie Papillon

Veilinghuis Bidly is een online veilingplatform voor kunst en waardevolle goederen, opgestart in 2006. Sinds februari is het bedrijf ook fysiek aanwezig in een winkelpand in de Adolf Buylstraat 41 en vanaf nu organiseert Bidly ook maandelijks kunstveilingen van de aangeboden kavels in de voormalige Galerie Papillon in de Madridstraat 2. “Iedere laatste weekend van
The post Veilinghuis Bidly

Lees meer »

Tienduizenden Armeniërs eisen ontslag van premier na overdracht van grensdorpen aan Azerbeidzjan

In Jerevan, de hoofdstad van Armenië, zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag van premier Nikol Pasjinian te eisen. Ze vinden het niet kunnen dat de hij ermee heeft ingestemd de controle van enkele grensdorpen over te dragen aan aartsrivaal Azerbeidzjan. De protesten worden aangevuurd door aartsbisschop Bagrat Galstanian, die vindt dat de demonstranten "vredevolle acties van ongehoorzaamheid"

Lees meer »

Wat voor weer voorspellen langetermijnmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

LIVE GAZA. Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »