Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen zijn op en rond het marktplein.

Al drieëntwintig jaar vormen de Koninklijke Kunstkring E. Carpentier en het Bra3-comité een onafscheidelijke tandem als het om de organisatie gaat van de Artmarkt, stocksales en zomerbraderie. Beide verenigingen bundelen hun krachten, creativiteit en ondernemerschap om dit prachtige evenement mogelijk te maken. “Met de Artmarkt op zondag proberen we het grote publiek kennis te laten maken met kunst”, vertelt Annie Messely van Kunstkring Evariste Carpentier. “Voor de komende editie van de Artmarkt mogen we zo’n zestig artiesten verwelkomen die in hun openluchtateliers het publiek zullen laten kennismaken met tekenen, schilderen, pottendraaien, boetseren, graffiti, juwelen, glaskunst en meer. De deelnemende artiesten komen niet alleen uit onze eigen regio, maar ook uit plaatsen als Drongen, Knokke en Antwerpen. We zijn positief gestemd omdat de interesse om deel te nemen aan de Artmarkt elk jaar blijft groeien.”

Daarnaast kunnen koopjesjagers drie dagen lang terecht op de stocksales die de plaatselijke handelaars aanbieden, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. “Naast de stocksales voorzien we op zondag 2 juni tussen 14.00 en 16.00 uur ook een vertelmoment voor kinderen, gebracht door Peter Goossens”, voegt Johan Bossuyt van het Bra3-comité toe. “Peter is een dichter-kunstschilder en maker van de podcast PoetryArt en het YouTube-kanaal Poetry-Art. Hij vertelt en leest voor uit het prentenboek ‘Duveltje Dok en de hemel’, geschreven door auteur en dichter Linde Moreel.”

De Artmarkt zag 23 jaar geleden het levenslicht en is de opvolger van de Artiestenfoor en de Kleurdag, die voor het eerst werd georganiseerd in 1969 ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Kunstkring. Omdat steeds meer gemeenten de Artiestenfoor begonnen te imiteren, werd de naam gewijzigd naar Kleurdag om duidelijk te maken dat deze kunstmanifestatie in de eerste plaats voor kunstliefhebbers en kunstenaars bedoeld was. De verhuizing van het Marktplein en de aanpalende straten naar Domein Maelstede vond plaats in 1989. In 2001 kreeg het evenement nieuw elan door de samenwerking met het braderiecomité en tal van verenigingen en individuen, waarbij de Kleurdag werd omgedoopt tot Artmarktkuurne en opnieuw verhuisde naar het heringerichte Marktplein. Meer informatie over deze Artmarkt is te vinden op www.artmarktkuurne.be. (BRU)

The post Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurt heropent Bergelen in stijl

Op het kruispunt van de Bergelen, de Hemelhofweg en de Aardappelhoek werd het vernieuwde Bergelen officieel geopend. Een feestelijk gebeuren, niet alleen voor de prominenten, maar ook van de omwonenden die lang op de afwerking moesten wachten.
The post Buurt heropent Bergelen in stijl appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Zijn 31-jarige compagnon is nog steeds spoorloos. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerismeautoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep

In het dossier rond de dodelijke valpartij van arbeider Geert Ramboer (53) nabij het sluizencomplex in Ooigem, is het doek dan toch nog niet gevallen. De Diksmuidse firma Vandezande werd voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken, maar het arbeidsauditoraat gaat in beroep.
The post Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep appeared

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »