Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen zijn op en rond het marktplein.

Al drieëntwintig jaar vormen de Koninklijke Kunstkring E. Carpentier en het Bra3-comité een onafscheidelijke tandem als het om de organisatie gaat van de Artmarkt, stocksales en zomerbraderie. Beide verenigingen bundelen hun krachten, creativiteit en ondernemerschap om dit prachtige evenement mogelijk te maken. “Met de Artmarkt op zondag proberen we het grote publiek kennis te laten maken met kunst”, vertelt Annie Messely van Kunstkring Evariste Carpentier. “Voor de komende editie van de Artmarkt mogen we zo’n zestig artiesten verwelkomen die in hun openluchtateliers het publiek zullen laten kennismaken met tekenen, schilderen, pottendraaien, boetseren, graffiti, juwelen, glaskunst en meer. De deelnemende artiesten komen niet alleen uit onze eigen regio, maar ook uit plaatsen als Drongen, Knokke en Antwerpen. We zijn positief gestemd omdat de interesse om deel te nemen aan de Artmarkt elk jaar blijft groeien.”

Daarnaast kunnen koopjesjagers drie dagen lang terecht op de stocksales die de plaatselijke handelaars aanbieden, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. “Naast de stocksales voorzien we op zondag 2 juni tussen 14.00 en 16.00 uur ook een vertelmoment voor kinderen, gebracht door Peter Goossens”, voegt Johan Bossuyt van het Bra3-comité toe. “Peter is een dichter-kunstschilder en maker van de podcast PoetryArt en het YouTube-kanaal Poetry-Art. Hij vertelt en leest voor uit het prentenboek ‘Duveltje Dok en de hemel’, geschreven door auteur en dichter Linde Moreel.”

De Artmarkt zag 23 jaar geleden het levenslicht en is de opvolger van de Artiestenfoor en de Kleurdag, die voor het eerst werd georganiseerd in 1969 ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Kunstkring. Omdat steeds meer gemeenten de Artiestenfoor begonnen te imiteren, werd de naam gewijzigd naar Kleurdag om duidelijk te maken dat deze kunstmanifestatie in de eerste plaats voor kunstliefhebbers en kunstenaars bedoeld was. De verhuizing van het Marktplein en de aanpalende straten naar Domein Maelstede vond plaats in 1989. In 2001 kreeg het evenement nieuw elan door de samenwerking met het braderiecomité en tal van verenigingen en individuen, waarbij de Kleurdag werd omgedoopt tot Artmarktkuurne en opnieuw verhuisde naar het heringerichte Marktplein. Meer informatie over deze Artmarkt is te vinden op www.artmarktkuurne.be. (BRU)

The post Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst

Met de eerder bekendgemaakte top drie en de lijstduwer krijgt de Brugse Vlaams Belang-lijst, aangevoerd door Stefaan Sintobin, steeds meer vorm. Onderneemster Marie Laeremans (53), die jarenlang in de vastgoedsector werkte en nu een koffiebar uitbaat, krijgt de vierde en dus verkiesbare plaats.
The post Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst appeared first on

Lees meer »

IN BEELD. BV’s loslippig over hun liefdesleven op première van ‘Gert & James Zomerrevue’: “Ons huwelijk is voor september 2025″

Het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne rolde zondagavond de paarse loper uit voor de première van ‘De Gert & James ZomerRevue’. Gastheren Gert Verhulst en James Cooke zorgen – aan de zijde van Karen Damen en Ruth Beeckmans – voor een show vol glamour, humor en muziek. Heel wat nieuwsgierige BV’s kwamen een kijkje nemen.

Lees meer »

Berlijners zweven boven de stad op Europa’s hoogste schommel

Adrenalinejunkies kunnen nu een duizelingwekkende 120 meter boven de straten van Berlijn schommelen. De schommel bevindt zich op het dak van een hotel van 35 verdiepingen en is de hoogste van Europa. Waaghalzen worden – nadat ze worden vastgemaakt met een veiligheidsharnas – de leegte ingeduwd boven Alexanderplatz, in het centrum van de stad. “Zo’n fantastisch uitzicht, het is echt

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

IN BEELD – De badge van Laura Lynn, dreigende wolken boven ‘Tien om te Zien’ én promo voor ‘Tien om te Zien De Musical’

We woonden ook de vijfde repetitie bij van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. Opnieuw werd het een muzikaal feest, met talrijke artiesten en veel muziekfanaten die langskwamen.
The post IN BEELD – De badge van Laura Lynn, dreigende wolken boven ‘Tien om te Zien’ én promo voor ‘Tien om te Zien De Musical’ appeared first

Lees meer »