Hoe de Slowaakse premier Robert Fico zich geliefd maar ook gehaat maakte

Een omstreden, brutale en provocerende populist die veel mensen op de tenen heeft getrapt. Zo wordt de Slowaakse premier Robert Fico (59) omschreven. Woensdag werd hij neergeschoten toen hij een praatje maakte met zijn supporters. Hij vecht voor zijn leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Hugo Sigal krijgt maar 600 euro pensioen: “We betaalden geen sociale zekerheid, ik was me van geen kwaad bewust”

Op 17 mei komt de nieuwe single van Hugo Sigal (76) uit, ‘Saint-Tropez’, waarin hij zijn liefde voor de mondaine stad aan de Côte d’Azur bezingt. De plek waar hij decennialang op vakantie ging met zijn vrouwtje Nicole. Aan reizen gaf het koppel graag geld uit, maar sinds Nicole’s overlijden in 2022 reist Hugo alleen of met vrienden en familie.

Lees meer »

Opmerkelijk: Dortmund krijgt meer bonussen als het de Champions League-finale verliest dan wint

Borussia Dortmund plaatste zich dinsdagavond als eerste voor de Champions League-finale – ten koste van PSG en Mbappé dan nog. Een historische prestatie voor de Duitsers, maar het zit nu in een opmerkelijke situatie. Bij het verliezen van de finale tegen Real Madrid, krijgt Dortmund méér bonussen dan als het de finale wint. Het klinkt bijzonder tegenstrijdig, maar alles heeft

Lees meer »

Schaarste van garnalen in supermarkten is dan wel voorbij, bij de kustvissers blijft ellende duren: “Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur”

Het nieuws dat de schaarste van de grijze garnalen voorbij is zette donderdag kwaad bloed bij de kustvissers. “De schaarste in Nederland is misschien voorbij, bij ons vangen we nog steeds amper garnalen”, zegt reder Christel Dewaele. “Afgelopen nacht trok een van de vijf Oostendse kustvissers het zeegat in. “We vingen amper 45 kilogram garnalen”, zegt visser en reder Michel

Lees meer »

Etienne en Magda zijn vijftig jaar getrouwd

Magda Vangheluwe en Etienne Peene stapten op 21 december 1973 in het huwelijksbootje. Het echtpaar is inmiddels 50 jaar getrouwd. Magda groeide op in Geluwe. Na haar studies bleef ze thuis om te helpen op de boerderij. Etienne is een geboren en getogen Moorsledenaar. Ook hij stamt uit een landbouwersgezin. Hij nam het landbouwbedrijf van
The post Etienne en

Lees meer »

Wanneer stort de fiscus je te veel betaalde belastingen terug?

Heb je onlangs je aanslagbiljet voor de personenbelasting ontvangen via de post of in je eBox? Dan weet je of je moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt van de fiscus. Maar wanneer krijg je dat geld terug? Dat is eenvoudig te achterhalen. Controleer de onderstaande punten om ervoor te zorgen dat de betaling zonder problemen op je rekening terechtkomt.

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

“That f***er Courtois”: zelfs bij z’n afscheid spookt uppercut door Belg “met twaalf handen” nog door het hoofd van Klopp

Jürgen Klopp neemt zondag na negen jaar afscheid van Liverpool. En dus is het met positieve heimwee tijd om te reflecteren en terug te blikken op al dat moois. Al blijft één specifieke match toch nog steeds nazinderen in zijn hoofd. Die Champions League-finale in 2022 waar Liverpool maar niet voorbij een muur, genaamd Courtois, raakte. “Hij had die avond

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »