Isabel Van Hecke stelt tentoon in eeuwenoude schuur in Ruiselede: “De ideale plaats om even te vertragen”

Wie SITE 25 zoekt, vindt een projectruimte voor beeldende kunst in een 100 jaar oude schuur aan de Smisseweg in Ruiselede. Initiatiefnemer is kunsthistorica Petja Gekiere, die graag kunst toont in een niet stedelijke context. Ditmaal stelt Isabel Van Hecke tentoon, een kunstenares uit Tielt.

“SITE 25 is erg landelijk gelegen, de ideale plaats om even te vertragen”, vindt eigenaar Petja Gekiere. Ze richtte in 2016 een eeuwenoude schuur in als expositieruimte, waarbij de originele houten dakconstructie en de warme, planken vloer mooi contrasteren met de witgeverfde muren. “Kunstenaars waarderen dat ze hier geen kille ‘white cube’-ruimte vinden, maar een warme plek om te exposeren”, aldus Gekiere. “Het is hier erg landelijk, je kan dus net zo goed even onder een appelboom relaxen. Door corona heb ik een tijdje geen tentoonstellingen meer gedaan, maar nu begin ik opnieuw. Ik wil mijn kunstenaars in dit project de nodige ruimte bieden om te experimenteren met nieuw werk. Bezoekers krijgen de kans de kunstenaar te ontmoeten en ermee in dialoog te gaan.”

Veel lagen

Op zaterdag 27 april om 16 uur start er de tentoonstelling ‘Through the Looking Glass’ met de Tieltse kunstenaar Isabel Van Hecke. “Ik probeer altijd schilderijen te maken die heel veel lagen hebben”, stelt Isabel. “Ik kon mij als kind al verliezen in tekenen en schilderen en hoop natuurlijk dat ik vandaag mensen met mijn werk kan raken. In mijn kunst verbind ik mij met mezelf en anderen. De mens staat meestal centraal in al zijn kwetsbaarheid. Ik noem mijn doeken daarom soms ‘troostzoekers’.”

De tentoonstelling ‘Through the Looking Glass’ is te zien in SITE 25, Smisseweg 25, op zaterdag 27 april (16 uur), zondag 28 april (14.30 tot 18.30 uur), en op 4 en 5 mei (14.30 tot 18.30 uur). Info: 0474 467 575.

The post Isabel Van Hecke stelt tentoon in eeuwenoude schuur in Ruiselede: “De ideale plaats om even te vertragen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Frankrijk maakt indruk met krachtige ballade op Songfestival, na vakbondsactie VRT: België als 12e aan de beurt

D-day voor België en Nederland op het Eurovisiesongfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Volg hier live de uitzending, die al even onderbroken werd door een vakbondsactie bij de VRT, om

Lees meer »

Hoe ‘De Vlieg’, Brussel en de ‘Blacks’-clan verbonden zijn met de drugsoorlog in Marseille: “Kinderen van 14 jaar worden in kelders gemarteld”

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »

Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft de feiten bekend”

De 30-jarige M.E. blijft een maand langer in de cel op verdenking van brandstichting in zijn voormalige woning langs de Noordlaan in Roeselare. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt heeft de feiten bekend, we hebben dus niet aangedrongen op zijn vrijlating”, zegt advocaat Jonas Van Oyen.
The post Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft

Lees meer »

Vlaams Belang houdt actie in Kortrijk tegen seksueel geweld na nieuws van groepsverkrachtingen: “We eisen hardere straffen voor de daders”

De extreemrechtse partij Vlaams Belang heeft vrijdagmiddag een actie gehouden tegen seksueel geweld in Kortrijk, waar er de afgelopen weken twee groepsverkrachtingen gebeurd zijn. De partijvoorzitter Tom Van Grieken kwam er samen met Wouter Vermeersch en nog een aantal van hun leden en sympathisanten. Ze vinden dat daders van seksueel geweld hardere straffen moeten krijgen in de toekomst.
The

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Opnieuw koersexplosies voor GameStop en AMC: aandelen verdubbelen in waarde

De aandelen van GameStop en AMC zijn dinsdag al voor de tweede dag op rij zowat in waarde verdubbeld. Aanleiding zijn enkele tweets van Keith Gill, die op sociale media actief is onder het pseudoniem ‘Roaring Kitty’ en enkele jaren geleden met zijn beleggerstips tijdens corona al eens een koopgolf veroorzaakte op het aandeel van de Amerikaanse ketens van gamewinkels

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

Zou Domenico Tedesco nog aan hem denken? Christian Benteke zit na nieuwe (speciale) hattrick aan elf goals in elf matchen

Zou bondscoach Domenico Tedesco nog een spits zoeken voor in z’n 26-koppige EK-selectie? Want er zit er eentje in bloedvorm in de MLS. Dankzij een nieuwe hattrick dikt Christian Benteke z’n totaal aan tot elf doelpunten in evenveel matchen. Tegen Atlanta United zorgde hij met drie kopbalgoals voor een 2-3-zege. Ook Hugo Cuypers scoorde vannacht.

Lees meer »

Maasmechelen moet organisator van Rommelrock dan toch 450.000 euro schadevergoeding betalen 

De gemeente Maasmechelen moet een schadevergoeding van 450.000 euro betalen aan de organisator van het Metal festival Rommelrock. Koen Haerden organiseerde het festival jarenlang, tot hij in 2013 geen vergunning meer kreeg, omdat hij volgens een politierapport connectie zou hebben met illegale motorbendes. In 2018 haalde Haerden al eens zijn gelijk, nu oordeelt het Hof van Beroep in Gent opnieuw

Lees meer »

Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö

Journalisten van de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ hebben Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö. De zanger werd onderworpen aan enkele vragen over het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd naar het incident van donderdagavond, maar een reactie wilde hij niet geven. “Een fijne dag verder”, klonk enkel het vanuit de lift.

Lees meer »