Na dood van haar zus gaat Isabel aan de slag als coach: “Hoe een simpele tekening mijn leven veranderde”

Isabel Coysman (41) uit De Panne had de touwtjes stevig in handen: getrouwd, mama van twee kindjes en een job als communicatieverantwoordelijke. Die balans raakte zoek na de dood van haar zus Liesbet die na 12 jaar de strijd tegen kanker verloor. “Ik wist het plots allemaal niet meer”, klinkt Isabel eerlijk. Eén sessie bij de loopbaanbegeleider gooide haar professionele leven overhoop. En nu wil ze zelf mensen helpen.

“Mijn zus en ik, dat waren twee handen op één buik. Een blik volstond om elkaar te begrijpen”, vertelt Isabel. “Ik ken geen enkele vrouw die krachtiger was dan zij. Een toffe echtgenote en mama van twee zoontjes. We liepen elkaars deur niet plat, want zij woonde nu éénmaal in Wondelgem, maar toch wisten we alles van elkaar. We waren zoals echte zussen horen te zijn. Liefst twaalf jaar heeft ze gestreden tegen verschillende vormen van kanker. Met een ongelooflijk doorzettingsvermogen deed ze dat, maar op 24 oktober 2020 hield haar leven op. Ik was een stukje van mezelf kwijt.”

Loopbaanbegeleiding

Dat verlies deed Isabel reflecteren. Wat verlangde ze van het leven? Welke mama en echtgenote wilde ze zijn? Welke professionele doelen had ze? Omdat ze niet alle antwoorden zelf wist, koos ze voor loopbaanbegeleiding. “Een West-Vlaming is wat stug in het zoeken naar begeleiding, ook ik. Uren praten over mezelf in een zetel zag ik niet zitten. Eén sessie bij de loopbaancoach deed echter mijn ogen openen. Zij liet me tekenen hoe ik mijn werk zag. Een paar dagen later nam ik ontslag als communicatieverantwoordelijke bij de gemeente De Panne, een job die ik vijftien jaar had gedaan. Waarom? Door, na de dood van mijn zus, mijn vizier op mijn eigen leven te richten zag ik opeens waar mijn doel lag. Ik wilde een nauwer en dieper contact met mensen. Ik had gezien wat de coach voor mijn leven had betekend en wilde ook dat verschil kunnen maken.”

Inzichten na overlijden zus

Isabel gaf haar vaste job op zonder echt te weten waar ze professioneel terecht zou komen. Waar een wil is, is een weg en dus vond ze werk op de dienst Human Resources in het AZ West in Veurne. Na dat vervangingscontract week ze uit naar Zilvervogel, een groep van woonzorgcentra, maar uiteindelijk kon ze vast aan de slag in het ziekenhuis in Veurne. “Het overlijden van mijn zus heeft mijn leven overhoop gegooid, maar haar dood heeft me ook inzichten gegeven waar ik anders misschien geen oog voor zou gehad hebben”, beseft ze.

Coach in bijberoep

Naast haar werk in het ziekenhuis is Isabel recent ook gestart als coach in bijberoep in de groepspraktijk Vitaflow in Koksijde. Haar begeleiding legt zich toe op burn-out, persoonlijke groei en loopbaanbegeleiding. “Verwacht je niet aan een zetel waarin je je moet neervlijen om uren over jezelf te praten”, neemt Isabel meteen al een vooroordeel weg. “Ik ga actief op zoek naar waar het vastloopt en hoe we dat kunnen ombuigen. De confrontatie ga ik niet uit de weg want die is soms nodig om veranderingen teweeg te brengen. Wil je jouw leven echt over een andere boeg gooien, dan moet je actie ondernemen.”

‘Ik ga mijn vaste job toch niet op de helling zetten.’ ‘Ik heb een vast inkomen en moet de rekeningen betalen.’ Het zijn vaak gehoorde excuses die mensen aanmoedigen om vooral niet voor een nieuwe manier van aanpakken te kiezen. “Ik snap dat volledig, want ik heb dat ook ervaren. Wat ik vooral aanmoedig, is dat de antwoorden er zijn, maar dat je ze vooral moet durven zien. Ik moest van mijn coach mijn droomjob tekenen. Een rare opdracht, maar wel één die mijn ogen opende. Dat wil ik ook teweegbrengen bij de mensen die ik help. Waarom zou je niet kunnen groeien in een nieuwe rol? Een ander aandachtspunt is de blik naar jezelf richten. Te vaak denken we in functie van een ander. Gun jezelf wat me-time zonder dat je je daarover schuldig voelt.” (GUS)

Meer informatie: www.isacoach.be.

The post Na dood van haar zus gaat Isabel aan de slag als coach: “Hoe een simpele tekening mijn leven veranderde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two

De finale van de play-offs in Top Division Two krijgt een droomaffiche. Niet alleen plaatsten de kampioenen van beide reeksen zich, bovendien wordt het de verhoopte derby tussen Oostkamp en Avanti Brugge.
The post Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden stelt Trump voor om nog twee keer te debatteren voor de verkiezingen, Trump aanvaardt uitnodiging: “Slechtste debater ooit”

De huidige Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft woensdag zijn uitdager Donald Trump (77) uitgenodigd om nog twee keer de degens te kruisen alvorens de Amerikanen op 5 november naar de stembus trekken. Trump heeft de uitnodiging voor de debatten aanvaard. “Ik ben er klaar voor. Laten we gaan vechten!”, schreef Trump op zijn sociale netwerk Truth Social.

Lees meer »

FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale

Football Academy Nieuwpoort zal volgend seizoen niet in derde provinciale aantreden. Op het veld van KSK Wenduine verloor het in de eindronde na strafschoppen. Zo spelen er volgend seizoen twee seniorploegen van FAN in vierde.
The post FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Lucienne tot Gill en Féline

De geboorte van Féline Noppe op 1 maart 2024 heeft gezorgd voor een dubbel viergeslacht. Op de foto zie je Féline op de schoot bij overgrootmoeder Lucienne Vanpoucke (85), grootmoeder Doris Van Ruymbeke (63) met Gill Vanmaele (17). Rechtstaand de mama’s Lindy (37) en Lindsay De Bruyne (40). Trotse papa Joshi Noppe legde het dubbel
The post Van Lucienne

Lees meer »

ANALYSE. “Verenigd door Joost Klein, verdeeld over al de rest”: hoe de EBU het Songfestival gijzelde met communicatiefouten

Geen woord over Joost Klein, fake applaus tijdens de Israëlische act, de grote baas die zelf punten gaat voorlezen,… “Een poppenkastshow”, noemde de Nederlandse tv-recensente Angela de Jong het. En ook het hart van Bruno Beeckman, jarenlang producer bij de EBU, bloedt. “Het Songfestival werd gegijzeld door communicatiefouten”, zegt hij aan HLN. Wie zal hiervoor moeten opdraaien? En wat zijn

Lees meer »

Dumon Chocolatier in de Doorniksewijk verkoopt huisgemaakt ijs

Zaakvoerder Céline Bergen mocht recent nog maar het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ in ontvangst nemen voor haar Kortrijkse Gulden Spoor praline. “Het is leuk om die erkenning te krijgen. Ik vind het belangrijk om origineel uit de hoek te komen. Vanaf vandaag start ik dus ook met de verkoop van mijn huisgemaakt ijs.”
The post Dumon Chocolatier in de Doorniksewijk

Lees meer »

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

Marianne Desmedt zwaait af bij Roularta

Op een stemmige receptie nam Roularta Media Group afscheid van Marianne Desmedt, die met pensioen gaat. Marianne werkte vroeger als boekhouder bij de transportfirma Ziegler maar zag een overplaatsing naar Brussel niet zitten. Daarom startte ze in 1994 als interim receptioniste bij Roularta in Roeselare. Een jaar later kwam daar een plaats vrij op de
The post Marianne Desmedt

Lees meer »

“Het succes van Action heeft haar geen spat veranderd”: portret van Hajir Hajji (44), CEO van de snelst groeiende winkelketen van Europa

Toen ze 17 was, begon ze als rekkenvulster in de Action – een bijbaantje, want ze studeerde nog. Het bijbaantje werd een fulltime job en haar studies smeet ze overboord, maar de Nederlandse Hajir Hajji (44) máákte het. Vandaag is ze CEO van de snelst groeiende winkelketen van Europa, die net een recordomzet neerzette. Zo klom ze naar de top.

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Sing Again’ biedt blinde Youssri een nieuwe start: “Geluidsman ging ervandoor met veel geld”

“Jonach wilde niet deelnemen, maar vond dat ik het wel moest doen.” Niet langer met zijn Koda-kompaan Jonach Van den Berghe, maar wel solo dus: Youssri Mejdoubi keert in ‘Sing Again’ terug naar het podium. De twee blinde vrienden maakten in het eerste seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ furore, maar de showbizz stelde hen al snel teleur. “Mensen deinzen er

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »