Van flesjes gin tot communicatieopdrachten: nieuwste audit over Sint-Truiden legt belangenvermenging bloot

Audit Vlaanderen is klaar met haar vierde forensisch onderzoek over Sint-Truiden. Deze keer over allerlei soorten van mogelijke belangenvermenging: van de aankoop van flesjes gin voor het bedrijf van de ene schepen tot communicatieopdrachten voor het bedrijf van een andere.

 

Meer krantenkoppen in België

“Oekraïne hééft munitie en manschappen tekort, maar dit mocht niet gebeuren”: Russen veroveren negen dorpen op twee dagen

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Burgerbelangen informeert tijdens gemeenteraad in Wingene naar stand van zaken Centrumschool

Fractieleider Fabienne Allaert (Burgerbelangen) interpelleerde tijdens de jongste gemeenteraad naar de stand van zaken omtrent de nieuwbouwplannen van de Centrumschool. Omwonenden hadden beroep aangetekend tegen die plannen, waarna de provincie de vergunning weigerde. Projectontwikkelaar Heem Invest probeert een compromis te vinden.
The post Burgerbelangen informeert tijdens gemeenteraad in Wingene naar stand van zaken Centrumschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder

Frédéric Julien (35) en Debora Van den Bussche (34) zullen in Alveringem frituur ’t Friethuis verder zetten. De zoektocht van huidig zaakvoerster Maika Rieckaert naar gemotiveerde overnemers kent dus een happy end. “Wij zullen met dezelfde leveranciers werken en dezelfde producten aanbieden”, zegt Frédéric die straks het gezicht van de frituur wordt.
The post Frédéric en Debora zetten ‘t

Lees meer »

KIJK. Burgers verlaten Vovtsjansk met tranen in de ogen door Russisch grondoffensief: “Je kan hier elk moment sterven”

Met gevulde zakken en tranen in de ogen verlaten de inwoners van de grensregio bij Charkiv hun huizen. Rusland lanceerde er een nieuw grondoffensief en heeft geprobeerd om met gepantserde voertuigen de grens over te steken. De ene na de andere luchtaanval vindt er plaats en vele woningen zijn compleet vernield. Militairen en vrijwilligers zetten zich in om burgers te

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

LIVE. Joost Klein treedt niet op voor vakjury maar krijgt steun van publiek, deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein was niet te zien bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Toch werd de zanger gesteund door het aanwezige publiek. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek

Lees meer »

Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren mijn familie”

Na ruim 40 jaar is Dorine Eeckhoudt, een van de boegbeelden van het poets- en keukenpersoneel van de plaatselijke Scholengroep Sint-Rembert, met pensioen gegaan. “Het werk op zich zal ik niet missen”, zegt ze. “Maar de collega’s des te meer.”
The post Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren

Lees meer »

Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »