Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder

Frédéric Julien (35) en Debora Van den Bussche (34) zullen in Alveringem frituur ’t Friethuis verder zetten. De zoektocht van huidig zaakvoerster Maika Rieckaert naar gemotiveerde overnemers kent dus een happy end. “Wij zullen met dezelfde leveranciers werken en dezelfde producten aanbieden”, zegt Frédéric die straks het gezicht van de frituur wordt.

Begin augustus 2023 maakten Maika Rieckaert en haar man Wannes bekend dat hun goed draaiende frituur te koop staat. Ze hoopten vurig om een koper te vinden die in hun pand frietjes zou blijven bakken. Acht maanden later hebben ze die gevonden in het koppel Frédéric Julien en Debora Van den Bussche.

Gekocht

“Wij hebben inderdaad het pand in de Oerenstraat gekocht”, bevestigt Frédéric. “Debora werkt als administratief bediende bij Brandweer Westhoek, zelf ben ik technieker van opleiding en werk ik momenteel nog in een metaalverwerkend bedrijf. Debora behoudt haar job, ik zal voltijds de frituur uitbaten. Ik maak dus – met veel goesting – een ferme carrièreswitch (glimlach). Ik droom er al een tijdje van om een eigen zaak uit te bouwen en thuis ben ik naar het schijnt een goeie amateur-kok. Via facebook zagen we dat deze mooie zaak te koop stond. “Zou dat niets voor jullie zijn”, zeiden sommige kennissen. We hebben het een tijdje laten bezinken, maar het idee is blijven hangen. Mijn schoonbroer en schoonouders wonen in Alveringem. Wij kennen de gemeente en de frituur dus wel een beetje. Toeval wil dat Debora haar dooppeter zeventien jaar lang een frituur had. Omdat we wilden weten wat de job inhoudt, hebben we samen gezeten en zijn we de zaak in Alveringem ook samen gaan bezichtigen. Een frituur openhouden, is immers meer dan enkel frieten bakken. Eind juni verhuizen we naar Alveringem en op woensdag 17 juli gaan wij officieel open.”

Meer open

Aan het concept zullen de nieuwe uitbaters weinig veranderen, horen we. Wel zullen ze meer dagen open zijn: van woensdag tot en met zondag. “Kwalitatief en lekker zal ook onze filosofie zijn”, zegt Frédéric. “De frietjes worden in huis gesneden. We kiezen dezelfde producten en leveranciers. Maika staat er op dat de overgang vlot verloopt en staat ons bij met raad en daad. Daarom hebben we al enkele shiften meegedraaid. Debora zal op vrije momenten ook wel eens helpen en we zoeken ook jobstudenten en flexi’s. Of wij zelf ook frietliefhebber zijn? Elke Belg eet graag een lekker pak friet zeker hé? Wij dus ook”, glimlacht Frédéric.

The post Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

“Oekraïne hééft munitie en manschappen tekort, maar dit mocht niet gebeuren”: Russen veroveren negen dorpen op twee dagen

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Davina Simons wordt vandaag 29 en viert haar verjaardag met een excentriek feestje: “Elk jaar kies ik een thema”

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje.Nadien volgt nog een excentriek feestje voor haar verjaardag.

Lees meer »

“Niemand wordt beter van een handelsoorlog met China, al zeker niet de consument”

De Verenigde Staten hebben een nieuwe stap gezet in hun economische oorlog met China. President Joe Biden kondigde dinsdag een verhoging aan van de importtarieven op verschillende producten. Vooral de verhoging van de importheffing op Chinese auto’s van 27,5 naar 102,5 procent springt in het oog. Het handelsbeleid van Joe Biden moet niet onderdoen voor dat van zijn voorganger.

Lees meer »

EBU zal vlaggenbeleid herevalueren na incident met EU-symbool op Eurovisiesongfestival

De European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat zegt de EBU in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas, die zich kwaad had gemaakt nadat een EU-vlag geweerd was uit de arena in het Zweedse Malmö waar het liedjesfestival zaterdag plaatsvond. De EBU

Lees meer »

Engels kerkje heeft een nieuwe aalmoezenier

Het Engels kerkje, of de Saint George’s Memorial Church, in de Elverdingestraat heeft sinds een goeie maand weer een aalmoezenier. Na deze korte verkenning van het terrein de afgelopen weken wil Richard Clement, een van de voormalige geestelijke herders van de Royal Air Force (RAF), zich ook graag voorstellen aan onze lezers.
The post Engels kerkje heeft een nieuwe

Lees meer »

Vlaanderen duidt toekomstige centra gespecialiseerde invasieve beroertezorg aan, waaronder az groeninge

Elk jaar, op de tweede dinsdag in mei, is het de Europese Dag van de Beroerte. Het tijdig herkennen van een beroerte – in de top 10 van belangrijkste aandoeningen in Vlaanderen – is ontzettend belangrijk, het organiseren van een kwaliteitsvol aanbod van beroertezorg is dat evenzeer. Vlaanderen neemt daarom acht ziekenhuizen op in haar planning voor centra invasieve beroertezorg,

Lees meer »